WWL

31-08-2017. Pe 12 august, statul Jharkhand a adoptat legea anti-convertire. Această decizie consolidează puterea guvernului hindus și face să cântărească mai greu amenințarea asupra creștinilor.

«Acest lucru nu este normal. El arată aroganța tot mai mare a naționaliștilor hinduși», declară un jurnalist indian partenerului nostru local. Mulți contestă adoptarea legii anti-convertire de către Adunare, în timp ce cererile de revizuire a proiectul de lege au rămas fără răspuns. «Codul penal indian conține deja dispoziții împotriva celor care se angajează într-o convertire forțată», amintește Stephen Marandi, din partidul de opoziție al Jharkhandului, dominat de partidul naționalist hindus BJP.

După statele Odisha, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Himachal Pradesh si Gujarat, Jharkhandul devine al șaselea stat care adoptă legea anti-convertire. În mod clar, orice hindus care se convertește la creștinism riscă până la $ 1600 amendă și patru ani de închisoare. În Jharkhand, printre cele 32 de milioane de oameni, se numără doar 4% creștini. Dar astăzi, această comunitate educată în special prin contribuția misionară este percepută ca o amenințare de către hinduși. Stigmatizarea este asupra creștinilor: le este reproșată lipsa de patriotism și disprețul pentru patrimoniul cultural al Indiei.

La data de 15 august, Ziua Independenței, Consiliul Național al Bisericilor din India a exprimat într-o scrisoare deschisă adresată Primului Ministru preocuparea sa de a «vedea creștinii catalogați ca străini sau cetățeni al căror patriotism este pus la îndoială».

În statele unde legea anti-convertire a intrat în vigoare, actele de violență a persecuției împotriva creștinilor cresc în mod constant și puternic, plasând India pe locul 15 în Indicele Mondial al persecuției în 2017.

Prin partenerii săi în India, Porți Deschise sprijină creștinii persecutați sub diferite forme: ajutor medical și juridic, alfabetizare, formare biblică și proiecte economice.

(Foto: Parada extremiștilor hinduși în timpul unui pelerinaj)