WWL

05-09-2017. În data de 18 august anul curent , în provincia Lamu, din estul Keniei, a avut loc un atac ucigaș asupra creștinilor. Patru bărbați au fost asasinați. O soție, care a fost martora acestei crime odioase este profund traumatizată.

În jurul orei nouă seara bărbați înarmați aparținând grupării teroriste Shebab, au venit în orașul Kasala Kairu și s-au organizat în grupuri. Unul dintre grupuri s-a dus direct la casa unde locuia Changawa Muthemba pe care l-au târât într-o casă apropiată de cea a cumnatului sau Joseph Kasena. Fiul unui vecin, Kadenge Katana, 17 ani, se găsea acolo în acel moment. Agresorii i-au amenințat pe cei trei bărbați cu macete pentru a-i forța să recite chahada (crezul islamic). În fața refuzului lor, shebabii i-au masacrat cu macetele. Apoi, au intrat într-o casă învecinată și au omorât pe fratele mai mare a lui Joseph, Charo Karisa, care era handicapat mental.

Caroline, soția lui Joseph, era prezentă în momentul crimei , ea fiind profund traumatizată de cele văzute. Fiica lor, în vârstă de 17 ani, din fericire nu se afla acasă în seara respectivă. Familia tânărului Katenge este sub șoc datorită pierderii fiului lor.

O persoană de contact a organizației Porți Deschise, aflată în Kenia, a explicat că shebabii și simpatizanții lor erau foarte înrădăcinați în societatea locală. Se întâmplă des ca păstorii  somalieni să-și lase turmele să pască pe teritoriile fermierilor autohtoni, situații ce creează tensiuni între cele două grupuri. Un astfel de incident a avut loc chiar în seara atacului, însă sursa noastră ne-a precizat: «Nu acesta este adevăratul motiv al agresiunii, a fost doar un bun pretext. Shebabii știau ca acești oameni erau creștini și că Joseph era diaconul unei biserici. Rugați-vă pentru noi și împreună cu noi.» Acesta este apelul pe care îl lansează el creștinilor din lumea întreagă. 

(Photo: Orășelul aflat pe coasta Keniană)