19-12-2017.  Noeh și tatăl lui au părăsit Irakul pentru a merge la New York. Ieri și alaltăieri, petiția «Speranță pentru Orientul Mijlociu» a fost prezentată mai multor responsabili ai ONU.

Destinația: ONU, New York! Emoția e la maxim pentru Noeh, 12 ani, însoțit de tatăl lui și de doi responsabili ai bisericii irakieni. Noeh și familia lui au fugit din Karamles, în câmpia Ninive, invadată de Statul Islamic în 2014. Pentru prima oară el părăsește Irakul... în avion! O altă surpriză îl așteaptă la sosire, când echipa Porților Deschise i-a oferit un tricou al echipei lui preferate, FC Barcelona, cu dedicația lui Lionel Messi!

Marți 12 decembrie, mai multe întâlniri s-au derulat la sediul Națiunilor Unite. Delegația Porților Deschise a putut prezenta în mod oficial petiția «Speranță pentru Orientul Mijlociu» în fața mai multor înalți demnitari. Petiția a cules 808’172 de semnături în 143 de țări.

Deja în ajun, întâlniri foarte constructive au avut loc, în special cu responsabilii Programului de Dezvoltare al Națiunilor Unite. Noeh și tatăl lui, însoțiți de Benham și Tabhet (responsabili de biserici din Irak) au putut să povestească despre ce au trăit în țara lor. Noeh a oferit chiar una din bilele regăsite în ruinele camerei sale devastate, unui înalt funcționar al ONU, ca amintire.

«În cursul acestor întâlniri, am putut propune recomandări concrete pentru autorități, pentru susținerea politică și ajutorul practic al creștinilor din Orientul Mijlociu. Sperăm ca aceste întâlniri să dea roade în viitor și ca frații noștri și surorile noastre să vadă schimbări reale în Irak și Siria», a declarat o colaboratoare a Porților Deschise care făcea parte din delegație.

(Foto: Noeh în timpul înmânării petiției)