19-01-2018.  Indexul mondial de persecuție 2018 a ieșit în această săptămână! Descoperiți care sunt cele cinci țări în care credința creștină reprezintă un risc.

Indexul mondial de persecuție 2018 arată că persecuția a crescut din nou. În timp ce islamismul rămâne principala cauză de persecuție a creștinilor, creșterea naționalismului religios sau ideologic este o adevărată amenințare.

În Coreea de Nord (n°1), populația se confruntă cu supravegherea absolută a Statului. Pentru un creștin, a scăpa de lagăre sau de tortură este o adevărată minune… Există totuși o biserică subterană estimată la 300 de mii de persoane!

În Afganistan (n°2), presiunea exercitată asupra creștinilor este de neimaginat. «Extremiștii islamici pun o singură întrebare: Vrei să ni te alături? Dacă răspunsul este nu, sabia este a ta», spune o sursă locală. 21 de creștini afgani au fost omorâți în 2017.

În Somalia (n°3), creștinii sunt considerați trădători. Anul trecut, 23 dintre ei au fost omorâți de autorități sau de familie.

În Sudan (n°4), guvernul islamic proclamă «o singură religie, o singură cultură și o singură limbă». Nici o libertate nu este lăsată creștinilor. 27 de biserici au fost demolate în 2017. Alte biserici și școli creștine au fost expropriate.

Pakistanul (n°5), având la activ 168 de biserici atacate în 2017, rămâne țara cea mai violentă față de creștini, care trăiesc sub amenințarea legii anti-blasfemie.

Pe când Nepalul și Azerbaidjanul își fac intrarea în lista celor 50 de țări în care creștinii sunt cel mai persecutați, două țări ies din clasament : insulele Comores, unde starea creștinilor rămâne totuși critică, și Tanzania, unde situația creștinilor se îmbunătățește.