WWL

12-04-2018.  Liber! Algerianul creștin Slimane Bouhafs a reușit în cele din urmă să se reîntoarcă cu familia sa după o perioadă foarte dificilă de detenție.

«În sfârșit, tatăl meu a fost returnat ...», a scris fiica lui Slimane Bouhafs pe Facebook în timpul sărbătorilor Paștelui. El a putut să se alăture familiei sale duminică, 1 aprilie 2018.
Slimane, 51 de ani, a fost arestat pe 31 iulie 2016 pentru «insultarea Islamului și profetul său», după un post pe Facebook. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după aceea  pedeapsa a fost redusă la trei ani în septembrie 2016 și din nou a fost scurtată pe 4 iulie 2017 datorită grațierea președintelui.
În timpul închisorii, Slimane a început o grevă a foamei chiar fiind într-un stadiu de sănătate deja foarte precar. Din cauza credinței sale, el a fost atacat de mai multe ori de colegii săi deținuți.

«Sunt plin de bucurie de a mă reîntâlni cu familia mea, care a suferit enorm», a spus Slimane Bouhafs (imagine) în ziarul algerian El-Watan. El adaugă: «Am suferit o nedreptate teribilă. Dacă am putut rezista, este datorită sprijinului creștinilor din întreaga lume.»

Eliberarea lui Slimane Bouhaf este o mare bucurie pentru comunitățile creștine algeriene și internaționale care s-au mobilizat în rugăciune cu perseverență și credință.
Această eliberare a avut loc într-o situație in care la momentul actual este in tensiune pentru creștini: închiderea bisericilor, încetarea oricărui activități, urmărirea penală pentru activitățile misionare. Biserica protestantă din Algeria (BPA) a publicat pe 8 martie o declarație protestând împotriva acestor măsuri guvernamentale.