WWL

31-05-2018.  Atacul cauzat de forțele guvernamentale de pe 14 mai asupra unei școli creștine a ucis zece vieți, inclusiv cinci studenți.

Pe data de 14 mai, un atac terorist a țintit «Emmanuel Christian College» (ECC) din Goli, districtul Yei. A costat viața la trei paznici, un elev de liceu și patru copii de școală elementară, precum și un tată și fiu refugiați în centru. Agresorii (soldații de la forțele guvernamentale) au violat o fată de 14 ani a un membru din personal. Birourile, biblioteca, clasele de școală și casele personalului au fost vandalizate și jefuite. Acest atac lasă persoane profund traumatizate, inclusiv profesorii care au asistat la asasinarea studenților lor. Guvernatorul regiunii a ordonat o anchetă asupra acestor violențe, în timp ce anarhia domnește în această zonă disputată de armata guvernamentală și forțele de opoziție.

După această tragedie, directorul regional de la Porți Deschise a declarat: «Este foarte trist faptul că nevinovații, inclusiv copiii, sunt atacați într-o instituție creștină. Exprimăm condoleanțele noastre tuturor celor afectați de pierderea vieților și de cea mai sinceră empatie față de fată violată, precum și de martorii violențelor și jafurilor. Cerem creștinilor din întreaga lume să se roage pentru personalul Centrului și pentru Biserica din Sudanul de Sud. Apelăm, de asemenea, la comunitatea internațională să se mobilizeze pentru a pune capăt ostilităților din Sudanul de Sud. În cele din urmă, chemăm guvernul să aducă făptașii în fața justiției.»

ECC a fost construită în 2001 de către Porți Deschise, în parteneriat cu Biserica Evanghelică din Sudan. Instituția cunoscută pentru excelența învățăturii sale oferă formare teologică și pregătirea creștinilor care sunt destinați sa lucreze cu comunitățile creștine. De la despărțirea dintre Sudan și Sudanul de Sud în 2011, Porți Deschise și-a redus activitățile în Sudanul de Sud. Proprietatea asupra ECC a fost cedată bisericii locale. Războiul civil și nesiguranța crescândă au întrerupt în mod repetat funcționarea unității, forțând instituția să relocalizeze anumite formațiuni în orașul Yei. Dar, în cea mai mare parte, membrii personalului au rămas.

(Foto: «Emmanuel  Christian College» din Sudanul de Sud)