WWL

15-06-2018.  74 de copii defavorizați au trebuit să-și părăsească căminul creștin în statul Rajasthan după închiderea biroului Mission Emmanuel. Un nou exemplu al persecuției care trăiesc creștinii din India.

Scena larg difuzată pe rețelele sociale arată cum poliția înconjoară o coloană de copii cu bagajele lor, până la autobuzul care îi va duce în altă parte. Părinții și educatorii prezenți sunt neajutorați în fața dramei care se întâmplă în fața ochilor lor. 74 de copii sunt privați brutal de școală și educație, deoarece autoritățile au ordonat închiderea, pe data de 9 mai, ale organizației care conduce căminul. Motivul: organizația nu a fost reînregistrată la comisia pentru protecția copilului conform legii din 2015. De fapt, fiecare încercare de înregistrare a fost respinsă.

«Misiunea Emmanuel a fost cunoscută de mai bine de zece ani pentru calitatea educației și serviciilor sale. Fondatorul său s-a confruntat cu o puternică opoziție de lideri politici principali», a declarat Lilian Grace din Comisia pentru minorități din Rajasthan. «Comisia pentru protecția copilului a acționat în mod arbitrar, indiferent de procesul corect. Ca urmare, activitatea organizației s-a încheiat cu o hotărâre judecătorească, fără nicio bază», a declarat avocatul Dinesh Pardasani.

Pe măsură ce naționalismul hindus se intensifică în India, zeci de figuri proeminente au cerut acțiuni concertate pentru a respecta constituția și drepturile fundamentale ale țării la o conferință care a marcat cei patru ani de guvernare de către prim-ministrul Narendra Modi. În ceea ce privește comunitatea creștină, Tehmina Arora, avocata și directoarea unui grup pentru drepturile omului, a spus drept: «Naționaliștii hinduși ne demonizează și ne atacă. În 2017, atrocitățile comise împotriva creștinilor au crescut cu 20%. Am reușit să depunem doar 25 de cazuri penale, în timp ce peste 240 de fapte raportate au avut loc în cursul anului. Când mergeți la poliție, agenții abia cooperează și adesea refuză să înregistreze plângerile. Cultura impunității devine tot mai răspândită. Ni se spune că orice persoană acuzată de convertirea hindușilor va fi bătută.»

Liderii creștini au reacționat în mod concret prin publicarea pe 8 mai a unei scrisori care îi încurajează pe creștinii indieni la post și rugăciune în fiecare vineri «pentru reînnoirea noastră spirituală și a națiunii noastre», în vederea alegerilor naționale din 2019.

(Foto: Ofițerii de poliție care închid căminul)