O famile din Palu primește ajutor de urgență

25-10-2018. Mulți creștini au fost afectați de cutremur și de viitura de pe insula Sulawesi din Indonezia. Noi am putut să le venim în ajutor, dar ei au nevoie, în primul rând, de rugăciunile noastre.

Conținut: Doi colaboratori din Organizația Porți deschise din Indonezia au fost nevoiți să facă o călătorie de 15 ore, ca să poată ajunge în Palu, de pe Insula Sulawesi. Aceștia au putut să intre în contact cu un grup de creștini sinistrați, care le-ar fi explicat că, până în acest moment, nu ar fi primit nici un fel de ajutor de urgență din partea Organizațiilor Internaționale de Intervenție Imediată.

Colaboratorii noștri locali au reușit să împartă deja corturi, pături și covoare la nouă biserici din regiunea muntoasă Kulawi, aflată la 50 km depărtare de Palu. Fiecare biserică este compusă din circa 50 până la 70 de familii. Începând cu Gorontalo, care se găsește la 540 km depărtare de Palu, au fost împărțite și trasportate cu mașina 250 de pachete cu produse alimentare. O modalitate mai puțin riscantă de transportare ca transportul cu camionul, ca să fie evitate eventualele jefuiri.

Aceștia au facut împreună o evaluare rapidă a nevoilor comunităților creștine locale. După aceea, s-a luat hotărârea să se ia legătura cu creștinii și bisericile din afara localității Palu și Donggala. În orice caz, s-a pus în acțiune o soluție mai rapidă decât asistența oferită de Guvern sau de către alte Organizații. În așa fel, a apărut, într-un timp scurt, o rețea de colaborare între parohiile individuale, care au făcut posibilă ajutorarea directă a victimilor.

Într-una din localitățile afectate, poate chiar în mai multe, când s-a făcut împărțirea ajutorului umanitar, creștinii au fost ignorați. Unul dintre colaboratorii nostri locali relatează: „Într-una din zonele cel mai mult distruse, a existat o popuație creștină. Am constatat că această regiune a fost neglijată.“ După care a adăugat: „Victimile nu au primit ajutorul sperat, iar cadavrele nu au fost îndepărate din casele surpate.”

Ajutorul de natură spirituală este la fel de important ca ajutorul material. Colaboratorii noștri au nevoie de sprijin în rugăciune, în timp ce se angajează cu trup și suflet pentru creștinii indonezieni. Haideți să ne rugăm ca aceștia să fie umpluți de înțelepciune. Prezența lor la fața locului și timpul petrecut cu sinistrații este deja o mare consolare pentru creștini.

Așa cum am aflat, Guvernul indonezian nu permite Organizațiilor Internaționale de Caritate accesul la fața locului.

(În imagine: O famile din Palu primește ajutor de urgență)