O famile din Palu primește ajutor de urgență

15-11-2018. Sentința de nevinovăție a lui Asia Bibi a produs în Pakistan reacții vehemente. Un nou val de violență a zguduit țara după eliberarea sa.

După sentința de eliberare pronunțată de Instanța Supremă de săptămâna trecută, Asia Bibi a fost eliberat în noaptea dinspre miercuri spre joi. Conform știrilor parvenite de la Muhammad Faisal, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, acesta se găsește încă în țară. Situația rămâne totuși derutantă și nesigură.  

Partenerii noștri locali și-au exprimat îngrijorarea și ne cer urgent, în aceste zile tulburate pentru Pakistan, aportul nostru în rugăciune: «Noi proteste se desfășoară pe străzi. Ne este teamă că vineri actele de violență, strârite de cuvântările provocatoare ale extremiștilor, se vor înmulți. Nu este exclus, ca creștinii să fie supuși la noi atacuri din partea lor.»

Extremismul islamic este foarte prezent și activ în Pakistan. De asemenea, legea Blasfemiei atârnă ca sabia lui Damocles asupra minorităților religioase. Doar la simlu zvon cum că Islamul ar fi cumva ofensat, se și strâng masele dușmănoase și pline de furie, acționând sistematic și violent împotriva creștinilor. Cu toate că bisericile seculare se bucură de o oarecare libertate, rămân în continuare obiectivul atacurilor, iar lideri lor sunt confruntați în mod regulat cu amenințările cu moartea. Creștinii sunt adesea supuși discriminării, traiesc sarăcăcios și marginalizați din punct de vedere social și sunt nevoiți să efectueze munci forțate.

(Fotografie: O biserică devastată în Quetta, 2017)