O famile din Palu primește ajutor de urgență

15-02-2019. Rushari, o creștină de 65 de ani din Iran, a fost arestată la domiciliu. După aceea a fost timp de zece zile interogată în mod intensiv.

Rushari Kamberi are nevoie de rugăciunea noastră. Ea este încă în mod profund răvășită de ceea ce a avut de suferit, aflându-se în captivitatea autorităților. Într-o dimineață, cu puțin înainte de Crăciun, a invitat la ea în Karaj cinci prietene creștine. Creștinele s-au bucurat să petreacă la un ceai un moment plăcut împreună. Dintr-odată, și-au făcut apariția trei agenți ai poliției secrete. Toate telefoanele au fost confiscate, iar casa a fost perchiziționată. Autoritățile au confiscat de asemenea Bibliile și toate celelalte materiale creștine. Rushari a fost luată la postul de poliție. Acolo a fost audiată timp de zece zile, de dimineață până seara, fără pauză și, într-un final, a fost eliberată contra unei cauțiuni de circa 6400 €. În ianuarie, a fost citată de Tribunal. I s-a reproșat «Acțiunea împotriva securității naționale». Judecătorul a căutat insistent să împiedice implicarea ei în urmarea învățăturii unui Conducător religios și ca să se reconvertească la Islam.

Pe data de 25 ianuarie a fost arestat, de asemenea, Ismaeil Maghrebinajad (64) în Shiraz, care timp de 40 de ani de când a devenit creștin, e deranjat în mod regulat. A scăpat chiar de o tentativă de omor. Când rudele lui Ismaeil, după ce a fost arestat, s-au interesat de situația lui în fața autorităților, li s-a comunicat că este considerat ca și «dispărut»!  În final, Ismaeil însuși a putut să-și contacteze familia. El însă nu a spus familiei, unde a fost și pentru ce a fost învinuit.

Cu două zile mai devreme, Sina Mouloudjan, o creștină de 26 de ani, a suferit aceeași soartă în Ispahan. Violența împotriva creștinilor persistă și se extinde. Guvernul prevede asemenea măsuri în mod special pentru creștinii crescuți în tradițiile musulmane. Sunt depistați de raidurile de poliție în parohii, mulți dintre ei fiind arestați și pedepsiți în mod sever. 

«Afirmarea faptului că Isus ar fi Domn este un atac la adresa Islamului», accentuează Tribunalele, de fiecare dată, la pronunțarea sentinței de judecată. Totuși, pedepsele grele nu schimbă deloc starea de lucruri: convertirile la creștinism și bisericile subterane, dimpotrivă, se înmulțesc. Climatul de anxietate și intimidare determină, ce-i drept, mulți creștini să părăsească țara. Alții, rămân totuși, în ciuda prigoanei, și sunt mulțumitori pentru rugăciunile noastre. De asemenea, Ebrahim Firouzi, care se găsește în închisoare din aprilie 2015: «Isus este exemplul nostru. Dacă detenția mea contribuie în vreun fel la atragerea atenției Comunității internaționale asupra prigoanei creștinilor din mediul musulman și îmbunătățește situația lor, atunci aleg închisoarea.»

(Imagine - simbol)