2019-07-09. În data de 21 Aprilie, ucigătoarele atentate au cutremurat Sri Lanka. Pe lângă hoteluri, au fost atacate trei biserici, 253 de oameni și-au pierdut viața, ca urmare a atentatelor din acea duminica de Paște. Tala*, unul dintre partenerii noștri locali, a vizitat creștinii la fața locului și relatează:

Kevin era în clasa a patra. Lui Peter îi plăcea Cricketul. Malkiya cânta la trompetă. Lui Jackson îi plăcea baschetul. Verlini a fost învățătoare de scoală duminicală. Ramesh a fost bătrân al bisericii. Girija avea patru copii. Sinthuri se ruga în fiecare zi câte o oră. Fiica lui Anjaleena era în vârstă de cinci ani.

Fețele lor mă privesc dintr-un steag, în fața bisericii lor, în jos și, de asemenea, de pe pliantele în alb-negru, pe care familiile lor le-au împărțit.

Kumaran este pastor și este profund îndurerat de pierderea celor doi prieteni ai lui. Și mai mult, este îndurerat de pierderea fiului său de 12 ani, Malkiya, care a decedat, de asemenea, în timpul atacului. «Dacă mă gândesc la ceea ce s-a întâmplat cu fiul meu, simt dureri în burtă», spune el în lacrimi. «Însă întrebarea nu este de ce s-a întâmplat asta, nu, nu voi întreba acest lucru. Este vorba mai degrabă de: ‚Doamne, cum aș putea să fac față acestei situații?’»

La despărțire, s-a dezlănțuit durerea și mama lui Malkiyas strigă: «Lacrimile mele s-au uscat». Totuși, pentru ea a devenit clar: «Nu sunt furios sau amărât pe Dumnezeu. El mi-a dăruit doisprezece ani, in care am putut să mă îngrijesc de fiul meu.»

La ieșire, Kumaran i-a șoptit colegului meu de echipă: «Satan a fost biruit. Să mergem din nou la muncă.»

Mulți dintre cei îndurerați, sunt ei înșiși copii. Dukashini, în vârstă de 12 ani, și-a pierdut în explozia din Biserica Sion mama, Girija. Când i-am vizitat familia, ea ne-a spus: «Sunt tristă, dar știu că mama mea este in ceruri la Tatăl.» Fratele ei de 16 ani, Sujiv, adaugă: «Nu-L pun pe Dumnezeu la îndoială. Nu-L întreb:ˏDe ce mi-ai luat mama?ˊ Ea este la Dumnezeu și Dumnezeu este cu noi.»

Ajutor concret pentru creștinii din Biserica Sion

La sfârșitul lunii mai, în timpul unei vizite a partenerilor în Biserica Sion, în Batticaloa, au putut fi cumpărate motociclete noi pentru șase credincioși, care, în timpul atentatului, și-au pierdut mijloacele de deplasare. Colaboratoarea noastră Liyoni* relatează: «Am fost însoțiți de către prietenul nostru din Biserica Sion. El ne-a condus spre diverse magazine și ne-a ajutat la negocierea prețurilor pentru motociclete. Din spirit de solidaritate, doi dintre proprietarii de magazin ne-au făcut reduceri foarte mari. Păstorul și credincioșii sunt foarte mulțumitori pentru acest ajutor concret.»

(În imagine: Credincioși în fața Bisericii din Sion cu motocicletele lor noi)