2019-12-05. Din cauza politicii naționaliste promovate de Guvernul din India, creștinii sunt prigoniți din ce în ce mai mult. Acest lucru nu împiedică însă pe indieni să-l găsească pe Isus.

Pastorul Ramsu Damor și familia sa, au fost alungați de acasă, fără să poată lua ceva cu sine. Soția sa a fost hărțuită de către fratele ei mai mic. Totuși, pastorul rămâne statornic în credință și suportă totul pentru Isus. El spune: «Voi rămâne tare în credință până la ultima mea suflare, chiar dacă toată lumea este împotriva mea.»

Fermitatea creștinilor supără partidele extremiste hinduiste. Creștinii care vorbesc despre credința lor, sunt socotiți agenți susținuți de către străinii, care caută să atragă oamenii cu bani sau cu avantaje materiale.

Un Ravi, pățit în această direcție, creștin de 65 de ani spune: «Ziarul local mi-a reproșat pe nedrept că aș încerca prin mijloace ilicite să convertesc oameni la creștinism. Am fost bătut brutal, de două ori, și extremiștii au încercat să-mi incendieze casa. Am avut o mare frică, dar, din nefericire, nu le-a reușit. Totuși, m-au amenințat cu noi acte de violență, dacă îl voi propovădui în continuare pe Isus.»

În sudul Indiei, rata violenței împotriva adunărilor religioase creștine crește mai rapid față de majoritatea altor religii.

Inițial, bisericile au fost împroșcate cu pietre, ca să fie intimidați creștinii. În ultimii ani, atacurile au fost mai dese și mai grele. Bisericile au fost incendiate și atacurile au devenit pentru creștini din ce în ce mai periculoase. De aceea creștinii au construit locuri de adunare mai discrete. Însă autoritățile au reacționat. «Guvernul a emis restricții pentru autorizațiile de construcții și pentru exploatarea acestor spații», ne explică unul dintre partenerii noștri.
Acesta adaugă în continuare: «În multe districte, sunt chiar și adunările în casele particulare interzise. Suntem neajutorați!» Sute de incidente confirmă această afirmație. Dacă se întâmplă să fie atacată casa unui creștin, poliția nu intervine, chiar dacă se întâmplă să fie și răniți.

Din cauza creșterii puternice a ratei persecuțiilor, partenerii de la Porți Deschise susțin seminarii în număr mai mare în vederea pregătirii creștinilor față de persecuții. Ravi a putut sa ia parte la o asemenea instruire: «A fost exact ceea ce mi-a trebuit. Acum încerc să aduc noii convertiți încoace, căci aceștia sunt confruntați cu puternice acțiuni de rezistență.»

În seminarii, înveți cum să înțelegi persecuția din perspectivă biblică. Acolo sunt comunicate, de asemenea, cunoștințe din domeniul dreptului. Creștinii sunt adesea arestați de poliție sau sunt atacați de extremiștii hinduiști. Dacă aceștia își cunosc drepturile ca cetățeni indieni, pot pretinde protecție judiciară, cel puțin în anumite situații. Ravi explică mai departe: «Am fost deja adesea interogat, însă poliția nu a avut niciodată motive suficiente ca să mă aresteze. Nu mi-am abnegat credința niciodată și nu am renunțat la slujba mea. Dumnezeu mi-a dat putere pentru aceasta.»

În ceea ce îl privește pe pastorul Ramsu Damor, acesta a fost susținut financiar, ca să poată închiria pentru familia sa o nouă locuință.

(În imagine: Serviciu religios la creștini acasă)