05-01-2021. În Latakia, din bazinul Mării Mediterane, în luna septembrie, școlile și-au redeschis din nou ușile. Tot așa și Casa Speranței, aparținând Porților deschise. Datorită sprijinului acordat de aceasta din urmă, ceremoniile bisericești, cadourile, dansul și jocul au sporit bucuria revederii.

În ultimii ani, partenerii noștri locali au construit în Siria diverse Case ale Speranței, care sunt destinate a fi locații în care oamenii din toate categoriile de vârstă să poată găsi speranță, în mod special, în condițiile actualei pandemii. Una dintre aceste case este situată în orașul de pe coasta mediteraneeană a Siriei, unde copiilor le sunt oferite diverse activități.

După ce, la începutul lunii septembrie, a fost sistată carantina ordonată de stat, iar instituțiile de învățământ și-au reluat din nou activitățile, și-au deschis ușile și Casele Speranței, printre care și cea din Latakia.

O mult râvnită redeschidere
Purtătorul de cuvânt al unei case din Latakia ne relatează entuziasmat: «În cadrul programului nostru, am putut face noi oferte pentru elevii claselor 1, 2 și a 3-a. Pentru elevii acestor clase predarea se face, de două ori pe săptămână, în două grupe diferite, dimineața și seara.»

Conducerea casei se confruntă și ea cu provocări mari: «Când am anunțat redeschiderea casei, am fost practic invadați de cererile părinților. Am ajuns la punctul în care nu am mai putut înscrie nici un copil, din cauza lipsei de spațiu. De acum, completăm o listă lungă, din timp, în caz că pe viitor vom putea pune la dispoziție spații mai mari.»

Sensibilizarea cât mai multor copii
Întrucât fiecare Casă a Speranței caută să-L prezinte pe Isus într-un mod cât mai accesibil, oamenilor, «i-am invitat, mai întâi, pe toți în biserica noastră, ca să sărbătorim redeschiderea casei și I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru posibilitatea de a continua munca cu copiii. După aceea am organizat diverse jocuri cu ei. Aceștia au fost împărțiți în două grupe: adolescenți și copii mai mici. În fiecare grupă am avut activități diferite. În grupa cu copii mai mici, am dansat și am cântat despre Isus, am povestit o istorioară biblică și am prezentat o scenetă distractivă. În grupa cu adolescenți, am prezentat un film creștin și am discutat ulterior despre acesta. În încheiere, am împărțit articole de papetărie la toți cei prezenți. Am fost așa de fericiți să vedem zâmbete pe fețele lor.

Pentru a asigura măsurile de protecție necesare, am cumpărat măști și soluții dezinfectante pentru copii și i-am instruit să folosească măștile și să-și dezinfecteze mâinile. Ne rugăm ca Isus să ne dea posibilitatea să sensibilizăm cât mai mulți copii. Vrem să le arătăm dragostea lui Dumnezeu și să le aducem vestea buna a salvării. Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră loial, care a făcut posibile aceste oferte, aducătoare de schimbări profunde, în Casele Speranței!»

(În imagine: Casa Speranței din Latakia, Siria)