Iran

12-01-2016. În Egipt, creștinii petrec seara de Revelion la biserică. Pentru ei, aceasta este ocazia de a se ruga împreună pentru țara lor.

"Noi, creștinii din Egipt, ne ridicăm mâinile și ne rugăm Dumnezeului celui viu pentru a salva țara și regiunea noastră de faptele rele ale celui Rău. Venim să ne rugăm pentru ca flacăra noastră să continue să strălucească fără a fi stinsă de îngrijorările zilei de mâine", afirmă ei.

Aceasta este o tradiție veche pentru mulți creștini egipteni : aceea de a rezerva ultima seară a anului ca să-l laude pe Domnul împreună la biserică. Tradiție? Mai degrabă voința de a se strânge împreună pentru a celebra bunătatea și credincioșia lui Dumnezeu din anul care a trecut, și de a intra împreună în noul an.

Indiferent de dimensiunea adunării locale, într-un oraș mare sau într-un sat mic, familiile vin la biserică îmbrăcate în hainele lor cele mai bune, de multe ori cumparate special pentru a sărbători Crăciunul și Anul Nou.

Unii vin la biserică cu dificultățile întâmpinate în 2015, cum ar fi hărțuirea vecinilor sau a colegilor musulmani radicali. Alții au întrebări care rămân fără răspuns. Dar aceste poveri sunt puse înaintea lui Dumnezeu și abandonate anului care a trecut. În pragul noului an, creștinii egipteni privesc înainte și împreună: "Orice ne rezervă viitorul, singura noastră asigurare este că Dumnezeu este bun. El controlează fiecare situație. Știm că spiritul iubirii care este în noi este mult mai puternic decât spiritul de ură pe care îl generează inamicul prin atacurile musulmanilor fanatici împotriva Bisericii. Vrem să îi iubim pe vrăjmașii noștri și în 2016, așa cum ne-a cerut Isus.”

 (Foto: Reuniune în ruinele bisericii lor)