17-06-2021. Sara* a crezut că poate ieși fără probleme din casă fără voal pentru a merge la cumpărături. A fost numită «creștină jegoasă» și a fost atacată violent, dar Dumnezeu a protejat-o, a ajutat-o să-și revină și a binecuvântat-o.

«Fiica mea! A rămas singură acasă, ce se va întâmpla cu ea, dacă nu mă mai întorc?». Sara (foto) se gândea mereu la fiica sa. În acea zi oribilă, a fost atacată în mijlocul străzii. Apoi, a văzut negru în fața ochilor și a leșinat. Atacatorul ei a continuat să o insulte, numind-o «creștină jegoasă».

O femeie fără voal

În zilele care au precedat atacul, Sara a avut un sentiment ciudat. Simțea că ceva urmează să se întâmple, fără să poată defini mai precis ce anume. Ea însă nu era speriată de acest lucru și nu a fost reținută să își facă cumpărăturile. În plus, strada pe care urma să meargă era circulată și bine luminată. Sara nu purta voal și, prin urmare, era ușor de identificat: era o femeie creștină. Acest fapt însă nu însemnase niciodată o problemă înainte. Nu s-a gândit niciodată că ar fi «jegoasă», pentru că nu poartă voal.

Așa cum făcea adesea, când ieșea din casă, Sara a început să se roage în sinea ei. Se îndrepta spre magazin când, dintr-o dată, a simțit un obiect ascuțit cum i se înfige în corp. Picioarele au început să îi tremure. A auzit un bărbat țipând: «Târfă creștină, mori!».

«La început nu am simțit nicio durere, pentru că trebuie să fi fost în stare de șoc. Am simțit că sângerez abundent și am început să mă șterg cu eșarfa. Dar curgea atât de mult sânge», își amintește Sara.

Văzut, dar nepedepsit

Sara a leșinat. Atacatorul ei, care era îmbrăcat în haine albe specifice salafiștilor extremiști, a continuat să o amenințe. În ciuda mulțimii care se adunase deja, acesta din urmă nu a considerat necesar să fugă. Poate că știa că fapta sa va rămâne nepedepsită sau va avea puține consecințe. «Atacatorul nu a fost tras la răspundere pentru acțiunile sale. Acest lucru mă îngrijorează. Ce se va întâmpla data viitoare, dacă fiica mea va fi atacată?», spune Sara.

Este un miracol că Sara a supraviețuit. Medicii au fost pe punctul de a renunța să lupte pentru viața ei. Imaginile terifiante ale rănilor ei sunt o dovadă în acest sens. Pentru Sara, aceste fotografii au devenit parte din mărturia ei: Dumnezeu a salvat-o de la moarte.

«Dacă cineva este dispus să mă ucidă pentru credința mea, înseamnă că Dumnezeul meu este puternic!»

Ea și fiica ei evită, pentru orice eventualitate, strada în care a avut loc atacul. Încă se mai tem, pentru că trauma a lăsat urme de neșters, dar sunt departe de a fi amărâte. Sara nu este supărată pe atacator. Ea l-a iertat și se roagă pentru el în mod regulat. «Sper ca Dumnezeu să-i atingă inima», adaugă ea.

Care este cea mai semnificativă schimbare din viața ei de când a avut loc atacul? Relația ei cu Domnul. Fața Sarei se luminează, când vorbește despre Isus. Ea nu poate explica ce anume s-a schimbat în viața ei, dar are sentimentul că Domnul a fost alături de ea în timpul atacului și în procesul de vindecare. «Este un sentiment de pace interioară, o relație apropiată de dragoste», se minunează ea. Acum, ea se bucură în fiecare zi de ceea ce a găsit în Hristos. «Dacă cineva este dispus să mă ucidă pentru credința mea, înseamnă că Dumnezeul meu este puternic!», se gândește ea, pierdută în gânduri.

* Pseudonim