15-07-2021. Creștinii din India trăiesc într-o teamă constantă, deoarece împotriva lor s-a dezlănțuit o campanie violentă de șicanare sistematică prin viol și crimă. Acest lucru rezultă dintr-un raport comandat de Porți Deschise la London School of Economics (LSE) și publicat. Acesta marchează un punct culminant în cel de-al treilea an al campaniei noastre în India. Porți deschise face apel la oameni să se roage și să răspândească această informație peste tot.

O echipă de cercetare a LSE, cu sediul în India, a colectat, în februarie și martie, informații despre condițiile actuale de viață ale creștinilor din cea mai mare democrație a lumii. Informațiile au fost colectate din locurile în care au fost raportate incidente de violență împotriva creștinilor sau a musulmanilor.

Rezultatele sunt apăsătoare: creștinii indieni se confruntă cu minciuni și discursuri ale naționaliștilor hinduși care incită la violență și discriminare, într-un climat de dezinformare persistentă.

Mai rău decât atât, potrivit raportului, atacurile și persecuțiile sunt ignorate sau chiar tolerate de către Stat - inclusiv de către autoritățile locale și cele guvernamentale, de către poliție și mass-media, pentru a rămâne în relații bune cu puternicele organizații Hindutva* din India.

Combaterea dezumanizării în rețelele sociale

Raportul subliniază, de asemenea, rolul central al noilor platforme de socializare în alimentarea urii împotriva minorităților și permite grupurilor hinduse să controleze relatările evenimentelor violente, care sunt transmise în direct.

De exemplu, se întâmplă ca huliganii să le smulgă victimelor telefoanele mobile din mână. Apoi, aceștia înregistrează atacurile, postându-le pe rețelele de socializare, pentru a atrage atenția altor grupuri hinduse asupra acestor incidente.

Autorii raportului sunt consternați de lipsa de seriozitate de care dă dovadă mass-media socială. Cu toate că aceștia din urmă susțin drepturile omului, totuși nu blochează conturile care răspândesc discursuri de ură împotriva minorităților: «Ei ar trebui să fie la fel de serioși în această privință ca și în cazul în care creștinii ar fi persecutați în același fel în Statele Unite sau în Marea Britanie. Cred că ar reacționa diferit în acest caz.»

Acuzați de răspândirea infecției de Covid-19

În țară se răspândesc tot felul de minciuni despre minorități. În timpul actualei crize cauzate de Covid-19, de exemplu, creștinii și musulmanii au fost ținta unor campanii concertate de dezinformare. De exemplu, s-a afirmat cum că aceștia ar încerca să răspândească în mod deliberat virusul și cum să ar căuta să îi infecteze pe hinduși prin întâlnirile comune pe care le practică și prin ținerea de servicii religioase.

Având în vedere aceste fapte, Porți Deschise îi invită pe creștinii din Elveția și din toate țările în care ONG-ul este prezent să se roage. Pe parcursul întregii luni iulie, dorim să luăm apărarea fraților și surorilor noastre în credință din India. Adevărul trebuie făcut cunoscut prin comunicarea informațiilor legate de realitatea cotidiană a creștinilor indieni unui număr cât mai mare de persoane prin intermediul Hashtag-ului #StandForTruthIndia.

* Hindutva înseamnă «a fi hindus» și este o formă de naționalism. Aceasta definește identitatea indiană exclusiv prin hinduism și consideră toate credințele neautohtone și filosofiile «non-indiene» (creștinismul, islamismul, secularismul) ca intruși «non-indieni» în națiune.