12-08-2021. «În Biblie scrie: ‹Dacă mă veți urma pe mine, veți fi persecutați›», afirmă Vinita*, o creștină de origine hindusă. Viața ei arată că acest lucru este adevărat. De când s-a hotărât pentru Isus, ea și familia ei au fost expuse la discriminare, amenințări și atacuri violente din partea extremiștilor hinduși din comunitatea în care trăiesc.

Vinita are aproximativ douăzeci de ani. Ea conduce un magazin în propria casă, în timp ce soțul ei lucrează într-o fabrică. Ei au o fiică. Vinita a descoperit credința creștină prin intermediul unei foste colege de serviciu. «Inițial nu am crezut, dar această colegă mi-a împărtășit Evanghelia în fiecare zi, în timp ce luam prânzul împreună.» Viața ei a fost transformată de credința în Isus. La început, soțul ei a fost sceptic. Așa că s-a rugat pentru el, iar rugăciunile ei au fost ascultate. «Și el a devenit creștin și a fost botezat, la fel ca și sora mea Isha*.»

Vinita avea pe inimă să împărtășească cu alții pacea găsită în Isus, dar acest lucru i-a nemulțumit pe unii. I s-a reproșat: «Vă închinați unui zeu străin în locul zeităților noastre". Sătenii au aruncat cu gunoaie la ușa ei. "Au căutat conflicte și au vrut să creeze o ruptură între noi, dar eu nu am renunțat niciodată la misiunea mea de a împărtăși cuvântul lui Dumnezeu.»

 

Înarmați cu bastoane

Dar într-o zi, atacurile asupra Vinitei și a familiei sale au luat amploare. «Sora mea tocmai se întorsese de la serviciu, când vecinii au început să o bată. Isha a încercat să scape, m-am grăbit să o ajut, dar apoi m-au bătut și pe mine.»

Vecinii ei nu numai că au atacat-o fizic, dar au mers și la secția de poliție și le-au acuzat pe cele două surori cum că ele i-ar fi agresat. «Când ne-am dus amândouă la poliție, nu ne-au ajutat, pentru că atacatorii îi mituiseră pe polițiști deja cu bani.» Zguduite de violențele la care au fost supuse și îngrijorate de acuzațiile false care le fuseseră aduse, femeile și-au sunat pastorul. Acesta din urmă a venit împreună cu fiica și soția sa Preetha* pentru a se ruga cu ei. Dar când extremiștii hinduși au auzit că un pastor se afla în casa lui Vinita, furia lor s-a aprins și mai tare. «Opt sau nouă bărbați din cartier au intrat în casă. Erau înarmați cu bastoane. Ne-au bătut timp de aproape o jumătate de oră, distrugând lucrurile din casă. Au fugit după mine și m-au bătut. O țineam în brațe pe fiica mea de șase luni. Mi-au smuls-o din brațe și au aruncat-o la pământ.»

Vinita și-a salvat viața, fugind în casa vecinilor ei. Atacatorii ei au strigat: «Scoateți-o afară!» Dumnezeu însă a protejat-o și i-a cruțat viața. «Fără Dumnezeu, am fi fost morți.»

Tratament refuzat

Toți au supraviețuit acestui atac brutal. Cel mai uimitor lucru este că bebelușul Vinitei a scăpat doar cu câteva zgârieturi pe picioare. Soția pastorului, dimpotrivă, se afla într-o stare foarte critică. Când unul dintre bărbați a încercat să o lovească cu o bară de metal, ea a ridicat mâna pentru a-și proteja capul. Și-a pierdut cunoștința, iar mâna aproape că i-a fost tăiată în două. «Când am fost internați la spital, nu am primit niciun tratament, deoarece atacatorii au mituit personalul.»

Vinita s-a rugat: «Tată, arată-ți puterea Ta și vindecă-ne!»

Sprijinul venit din partea lor este un semn de speranță

Câteva minute mai târziu, partenerii de la Porți deschise au venit să îi ajute. I-au dus la un alt spital și au plătit facturile spitalului. «Iată ce au făcut rugăciunile și sprijinul vostru – și i-au salvat viața Preethei. Fără ajutorul acestor creștini, soția pastorului meu ar fi murit.»

Rugăciunile și sprijinul dumneavoastră permit partenerilor locali de la Porți deschise să continue să o sprijinească pe Vinita și pe familia ei. «Când am ajuns acasă, am văzut că mi-au distrus tot ce aveam în magazin. M-am simțit descurajată. Prin harul lui Dumnezeu, partenerii de la Porți deschise au înlocuit bunurile distruse. Acest lucru îmi dă speranța că pot continua să îmi câștig existența.»

(*Nume schimbate)