WWL

02-02-2016. In 16 și 17 ianuarie 2015, Biserica din Niger a suferit cel mai mare atac din toată istoria sa. Un an mai târziu, comunitatea creștină continuă să se reconstruiască. 

A fost cu un an în urmă. Creștinii din Niger au fost scufundați în stupoare și tristețe. Sute de musulmani înfuriați (în urma omagiilor făcute de către președintele lor victimelor din atentatele de la Charlie Hebdo) au venit să distrugă 70 de biserici și aproximativ o sută de proprietăți ale creștinilor. Aceste răscoale au cauzat moartea a 10 persoane.    

In Niamey, inaugurarea a două șantiere de reconstrucție a bisericilor a fost marcată de ceremonii care au încurajat foarte mult comunitatea creștină. « Suntem bucuroși să lansăm în mod oficial reconstrucția acestor două biserici. Este într-adevăr expresia bunătății și credincioșiei lui Dumnezeu față de Biserică », a declarat Kimso Boureima, Președintele Alianței Evanghelice din Niger.
    
Aceste două biserici (evanghelică și baptistă) figurau printre edificiile cele mai emblematice din capitală și simbolizau prezența creștină în Niger. Dărâmăturile lor au devenit o curiozitate pentru trecători. Dar odată lucrările terminate, bisericile vor fi mai mari, mai vizibile și mai bine echipate. Un alt șantier de biserică începe la Zinder, al doilea oraș din țară.
      
Ceremoniile au fost de asemenea marcate de o slujbă de mulțumire, precedată de trei zile de post și rugăciune, din 14 până în 17 ianuarie. « Am ales această comemorare pentru a ne exprima recunoștința pentru ceea ce Domnul a făcut până acum. Din prima zi al atacului, noi am proclamat că Biserica a iertat. Trebuie să întoarcem pagina și să mergem înainte. Aceste evenimente au venit pentru a ne pregăti pentru mai multă persecuție », a subliniat Kimso Boureima în prezența membrilor tuturor bisericilor protestante și evanghelice.  

(Foto: Demolarea bisericii evanghelice înainte de reconstrucția ei)