WWL

01-03-2016. De un an erau în mâinile Statului Islamic: 43 de creștini au fost eliberați după luni întregi de negociere. 

Luni 22 februarie, organizația Statul Islamic a eliberat 43 creștini asirieni. Erau ultimii ostatici deținuți care au făcut parte dintr-un grup de 253 de creștini răpiți în urmă cu un an, atunci când extremiștii au atacat 35 de sate așezate pe malul râului Khabour, în nord-estul Siriei. 
  
De-a lungul lunilor de negociere cu reprezentanții Bisericii asiriene, aproape toți au fost eliberați, cu excepția a doi bărbați executați împreună cu un alt ostatic în data de 7 octombrie 2015 de către teroriști. Biserica asiriană se bucură de această eliberare și mulțumește tuturor celor care au susținut-o, în același timp subliniând prejudiciile suferite de comunitatea creștină, în special distrugerea mijloacelor ei de subzistență.
   
Situația rămâne dramatică pentru creștinii care încă trăiesc în Siria, mai ales în zonele ocupate de Statul Islamic. «In acest moment este foarte dificil să găsim un loc sigur. Grenade explodează și auzim vorbindu-se zi după zi de persoane rănite sau ucise», explică pastorul Edward, la Damas. 

El continuă: «Țin să-mi exprim recunoștința profundă către creștinii din lumea întreagă care ne poartă, pe noi, creștinii din Siria, în rugăciune. Rugăciunile voastre ne încurajează și, la rândul nostru, îi încurajăm pe ceilalți Sirieni.»

In mijlocul acestei tragedii, pastorul Edward vede cum Dumnezeu răspunde rugăciunilor: «Recent, în timpul unei adunări pastorale, am confirmat cu toții că Domnul este la lucru în țara noastră. A trăi în Siria nu este un sacrificiu : este un privilegiu. Fiecare pastor își riscă viața, însă este vocația sa. Ceea ce Dumnezeu face are sens și acest lucru ne mângâie.»