WWL

05-04-2016. Comunitatea creștină are nevoie de rugăciune după carnagiul provocat duminică de un atentat-suicid într-un parc din Lahore. 

Relaxate, familiile au profitat de timpul frumos pentru a sărbători Paștele în parcul Iqbal din Lahore. Sărbătoarea s-a transformat într-un coșmar când un kamikaz a explodat : peste 72 de morți, din care 29 copii, și aproximativ 340 răniți. Comunitatea creștina este profund șocata și multe familii, atât creștine cât și musulmane, sunt tulburate.
 
De duminică, echipe partenere se țin în spărtură, vizitând răniții și susținând apropiații victimelor la funeralii. Unul dintre colaboratori raportează : « Un băiețel se agăța de sicriu și plângea. Am cerut familiei sale să-i lase puțin mai mult timp. El s-a uitat la mine, și a închis ochii înainte de a spune : Era fratele meu, la urma urmei. »  

Un creștin, tatăl unei familii, spune : « Când ați văzut moartea aruncând copii în aer ca mai apoi să cadă în bucăți, nu vă mai temeți de nimic. Nu știu de ce Dumnezeu m-a păstrat în viață. Nu-mi este teamă, însă sunt extrem de confuz. »

În spitalele arhi-pline, colaboratorii îsi predau ștafeta pentru a asculta victimele și pentru a se ruga. Unul dintre ei mărturisește : « Sunt multe lacrimi de șters, sunt momente dificile și în același timp prețioase. Pentru unii, viața nu mai ține decât la un fir. Dar nimic nu este imposibil lui Dumnezeu. Sunt convins că rugăciunea este cea care ne ajută să rezistăm și să rămânem lângă oameni. »

De mai multe săptămâni, creștinii se așteptau la ce este mai rău pentru că tensiunea era palpabilă de la executarea lui Mumtaz Qadri, ucigașul lui Salman Taseer, guvernatorul din Pendjab favorabil la revizuirea legii anti-blasfemie și apărătorul lui Asia Bibi.   

De altfel, după observatorii locali, există o legătură strânsă între susținătorii atentatului de duminică, și suporterii lui Mumtaz Qadri. În momentul atentatului, zeci de mii de manifestanți protestau violent împotriva executării lui Mumtaz Qadri (care a avut loc în 29 februarie) la Islamabad. Islamiștii consideră acest om un erou și reclamă moartea lui Asia Bibi.
     
(Foto: Funeralii, după un atentat)