WWL

03-05-2016. Pentru că au refuzat să se roage la o zeitate hindusă, un pastor și soția sa însărcinată au fost agresați. Biserica lor a fost incendiată. 

Ei sunt un cuplu pastoral de tineri. Dinbanhu Sameli, 30 de ani, și soția lui Meena, 26 de ani, care este însărcinată de șapte luni, conduc o biserică din districtul Bastar în statul Chhattisgarh.

Pe 17 aprilie, în jurul orei 19:00, doi tineri s-au apropiat de pastorul, care se afla în fața casei sale, chiar lângă biserică. I-au spus că veneau de la biserica vecină și au cerut o rugăciune. Dintr-o dată, au scos o sabie și au pus-o pe gâtul pastorului, poruncind cuplului să strige : «! Victorie zeului Ram !» Cuplul a rămas tăcut.

«Când am simțit sabia, teama a invadat inima mea. Dar m-am rugat lui Dumnezeu să mă salveze", își amintește Dinbanhu.»

Atunci cei doi bărbați au întrebat : «Unde este Isus al vostru ?»  Dinbanhu a răspuns: «Noi credem că El este cu noi». Atacatorii au pus apoi această întrebare: «De ce nu credeți în Ram ?» Cum Dinbanhu și Meena refuzau să se roage lui Ram și să calce în picioare Biblia, cei doi bărbați au luat o cutie de benzină și au dat foc bisericii în care se aflau instrumente muzicale. În timp ce biserica ardea, cuplul a fugit și a depus o plângere la poliție. Din păcate, massmedia a deturnat adevărul în această afacere și a discreditat creștinii.

93 de atacuri organizate au fost comise în 2014 și 2015 în statul Chhattisgarh, condus de partidul naționalist hindus (BJP). Din luna ianuarie, 49 de atacuri au fost raportate în acest  stat, și 116 în centrul Indiei. În multe cazuri, pastorii au fost brutalizați.

Anul acesta, India este pe locul 17 în Indicele mondial al persecuției.

(Foto: Biserica și locuința cuplului agresat)