WWL

09-06-2016. Maryam Naghash Zargaran a început greva foamei în data de 27 Mai pentru a protesta împotriva lipsei de îngrijiri medicale în închisoare. Situația ei este alarmantă. 

Familia și prietenii lui Maryam Naghash Zargaran, în vârstă de 36 de ani (poză), sunt îngrijorați de când ea a încetat să se hrănească și nu permite personalului carceral să o alimenteze prin serum. După apropiații ei, starea ei de sănătate este serioasă, aproape de comă. S-a raportat că unii codeținuți și-au demonstrat susținerea față de Maryam renunțând la vizita propriei lor familii în duminica de 29 Mai, ca semn de protest. Fiecare speră ca Maryam să poată fi spitalizată, și dacă se poate, să fie eliberată.       
De la încarcerarea sa, sănătatea Maryamei a fost neglijată de autoritățile sanitare carcerale, chiar dacă acestea recunosc severitatea stării sale. Procurorul întotdeauna a refuzat să autorizeze ca Maryam să părăseacă închisoarea pentru a primi îngrijirea adecvată. O singură concesiune i-a fost făcută în octombrie anul trecut: a putut să fie spitalizată câteva zile, însă a fost forțată să se întoarcă în închisoare fără să primească un tratament medical complet.
 
Maryam suferă de probleme cardiace, la care se adaugă dureri în urechi și dureri de cap violente. A slăbit foarte mult și se află într-o stare depresivă.

Maryam a fost arestată în Ianuarie 2013 pe când lucra la orfelinatul fondat de Pastorul Saeed Abedini. Acuzată de «acțiuni împotriva securității naționale», a fost condamnată la patru ani de închisoare și își ispășească pedeapsa din 15 Iulie 2013 la închisoarea Evin din Teheran. Cererea ei de revizie a procesului a eșuat.
 
(Sursă : Middle East Concern)