WWL

16-06-2016. În Pakistan, cea mai mică acuzație e suficientă pentru a pune creștinii în pericol de moarte. Zece familii au trebuit să fugă în grabă din satul lor. 

Tensiunile rămân ridicate în Kot Amam Din, un sat situat în estul Pakistanului, în Punjab. Din nou o acuzație de blasfemie a servit drept scânteie când  Usman Masih (30 de ani) a fost suspectat de a fi trimis mesaje de hulă împotriva Islamului pe Facebook.

Deși Usman a părăsit aparent credința creștină ca să se căsătorească, rudele sale au fost desemnate «vinovate prin asociere». Waris, verișorul lui Usman, explică: «Unchiul meu și soția lui au fost chemați de către proprietarii lor, care le-au spus să plece din sat, în caz contrar, ei ar suferi consecințele. Din acel moment, cel puțin zece familii creștine au trebuit să-și închidă casele și să caute refugiu la  rudele lor pentru un termen nedeterminat.»

Aceasta este a treia oară într-o lună când poliția din provincia Punjab a trebuit să intervină pentru a asigura siguranța creştinilor în urma acuzațiilor de blasfemie.

Pe 6 mai, un detașament de poliție a fost transferat la Mandi Bahauddin pentru a proteja comunitatea creștină. Imran Masih, un creștin, a fost acuzat că ar fi privit pe telefonul său mobil discursul unui pastor american controversat care predică împotriva Islamului.

Pe 16 mai în Gujrat, o tânără femeie a fost acuzată că a folosit un banner publicitar care poartă numele profetului Mahomed ca un preș pentru podea.

Încă o dată poliția a intervenit, declarând că «comunitatea creștină este în siguranță, protejată de un detașament de poliție din loc.» Dar familiile au preferat să fugă, temându-se de represalii, și având speranța de a reveni în curând acasă.

(Foto: O familie pakistaneză)