WWL

09-08-2016. Președintele rus Vladimir Putin a ratificat o lege pentru a lupta împotriva terorismului. Creștinii protestanți și evanghelici o descriu ca o «lege anti-misionară». 

În 20 iulie, noul dispozitiv legal a intrat în vigoare pentru a permite guvernului să se opună grupurilor extremiste. Dacă legea afectează puțin Biserica Rusă Ortodoxa, ea amenință în mod direct bisericile și grupurile de casă care nu sunt declarate oficial. Sute de mii de oameni sunt în cauză.

După noua lege, oricine își împărtășește credința, distribuie literatură sau cântă la un instrument în afara locului oficial de cult poate fi acuzat de activitate misionară ilegală și riscă o amenda mare sau închisoarea.

De acum înainte, orice persoană care se exprimă în numele unei organizații religioase va trebui să fie în stare să prezinte în orice moment o declarație de înregistrare.

Printre denominațiile protestante și evanghelice, reacțiile sunt unanime.

Sergei Rvakhovsky, din Bisericile Protestante Ruse se revoltă: «Sunt măsurile anti-religioase cele mai draconiene de la epoca în care Kroutchev a promis să elimine creștinismul din U.R.S.S. Istoria ne amintește cum atâția creștini au fost persecutați pentru că au răspândit Cuvântul lui Dumnezeu. Aceste legi ne readuc la un trecut rușinos!»
 
Sergei Rakhtuba, de la Misiunea Eurasia, trage semnalul de alarmă: «De ani de zile asistăm la întărirea puterii dictatoriale, și azi, puținele misiuni creștine prezente în Rusia sunt date afară!»

«Am mai cunoscut persecuția și vom supraviețui. Nu aceasta ne va împiedica să predicăm Evanghelia», afirmă Jake Roudkovski, profesor de teologie la Seminarul Baptist.
 
(Poză: Biserica baptistă de la Moscova, poză de arhivă)