WWL

08-09-2016. Un colaborator a Porților Deschise s-a dus la Chibok la părinții a căror fiice au fost răpite de Boko Haram în aprilie 2014. El povestește. 

«Drumul până la Chibok este întotdeauna neplăcut. A trebuit să trec de vreo 30 puncte de control înainte să ajung la biserica unde 80 de părinți m-așteptau. Imediat ce m-au vazut, mai multe mame au început să plângă. În emoția lor se amesteca ușurarea de a mă vedea în siguranță, bucuria de a regăsi un prieten și durerea legată de dispariția fiicelor lor», ne spune Isaac* care a făcut această călătorie de mai multe ori. 

Peste 860 de zile s-au scurs de la acea noapte teribilă în care 275 de liceene au fost răpite la Chibok. În fiecare dimineață, bărbați și femei se gândesc la fiicele lor. 18 dintre ei au decedat, roși de anxietate. Din când în când, speranța revine. În aprilie, 15 fete au fost identificate pe un video difuzat de grupul terorist Boko Haram. În această lună, un alt grup de fete a apărut pe un nou video, în care un bărbat mascat reclamă eliberarea teroriștilor întemnițați. El afirmă că 40 de fete au fost măritate și altele au pierit din cauza bombardamentelor a guvernului nigerian. 

«Singurul nostru reconfort este să știm că sunt oameni care se roagă pentru noi», spune un părinte.

«Noi suntem în viață datorită lucrării voastre. Chiar dacă nu ne vom mai vedea fiicele, voi sunteți dovada dragostei lui Isus pentru noi», a spus altcineva.  

Porți Deschise vizitează regulat părinții din Chibok pentru a-i încuraja pe plan spiritual și pe plan material.
 
*Nume fictiv

(Poză: Suzan, o mamă din Chibok)