WWL

08-11-2016. Un atac sinucigaș împotriva unei tabere de refugiați din nord-estul Nigeriei a făcut șapte morți și 24 răniți. Islamiștii ar fi presupușii autori ai crimei.

În 29 octombrie, doi kamikaze s-au aruncat în aer în Maiduguri în ricșe motorizate. Încărcăturile explozive au explodat la aproximativ 30 minute de interval, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei nigeriene. Un pastor al Bisericii lui Hristos din Nigeria (COCIN) este, de asemenea, printre victime, a raportat o sursă neconfirmată.

Primul atac a vizat o intrare în tabăra de la Bakassi unde trăiesc aproape 16.000 de persoane strămutate. Ei au fugit teroarea lui Boko Haram, care comite în mod regulat atacuri în nord-estul țării. Mai mult de două milioane de oameni alungați din regiune sunt în prezent pe fugă.  Al doilea kamikaze a urmărit un camion petrolier cu mașina și apoi a detonat în apropierea unui depozit de petrol, cu siguranță ca să provoace pagube cât mai importante posibil.

Deși atacul dublu nu a fost revendicat, el poartă în mod clar marca lui Boko Haram. La începutul lui 2015, luptătorii săi controlau încă un teritoriu imens în nordul Nigeriei. Aceștia au fost clar respinși în ultimii doi ani de către armata nigeriană, susținută de forța militară a țărilor vecine.

Una dintre echipele noastre tocmai s-a întors din Maiduguri, unde a adus asistență de urgență pentru  1.500 de creștini strămutați. Noi dorim să le arătăm că nu i-am uitat. Mii de oameni suferă consecințele problemelor care se eternizează de șapte ani. A doua fază a ajutorului nostru umanitar direct va începe foarte curând. În plus, Porți Deschise sprijină comunitățile creștine rurale din nordul țării prin intermediul unor programe de dezvoltare globală, de formare biblică și un suport post-traumatic.

(Foto: Ajutorul de urgență a sosit la 26 octombrie în Maiduguri )