WWL

06-12-2016. Cum să te întorci la Isus Hristos când evanghelizarea este ilegală? În Insulele Comore, Titus* a găsit calea credinței datorită comportamentului prietenilor săi creștini.

Titus provine dintr-o familie musulmană practicantă din Comore. Dorind să plece în străinătate, el s-a rugat lui Allah, dar cererile sale au rămas fără răspuns. Mama lui l-a condus atunci la un vrăjitor care a promis să rezolve problema.

«Vrăjitorul a intonat cântece, mi-a cerut să închid ochii și să-i descriu ceea ce vedeam. Cum nu vedeam nimic și cum timpul trecea, am mințit zicând că vedeam un fluture zburând în depărtare. Foarte emoționat, vrăjitorul mi-a spus că voi fi un om mare care își va lua zborul ca un fluture. Atunci am plecat, hotărât să nu mai am niciodată încredere într-un vrăjitor», își amintește Titus.

Titus a continuat: «Am avut doi prieteni, Ahmed* și Abdullah*, care erau foarte diferiți de ceilalți. Generoși, grijulii, niciodată nu mințeau. Oamenii îmi spuneau să păstrez distanța, pentru că erau creștini. Aceasta însemna că erau considerați necurați, pierduți, nebuni, păgâni. Intrigat de imaginea pe care o reflectau, am vrut să știu mai multe. Discret, am ales să-l urmez pe Isus fără a spune familiei mele: aș fi putut fi aruncat afară de tot.» 

Trei zile mai târziu, casa lui Titus a ars și a pierdut totul.  «Numai Ahmed și Abdullah m-au ajutat: mi-au oferit un adăpost, îmbrăcăminte, alimente și bani pentru a construi un nou început. Am văzut în ei adevăratul caracter al lui Hristos și asta m-a susținut. Așa cum exemplul vieții lor m-a condus la Hristos, vreau să conduc și eu pe alții la Domnul», afirmă Titus.

Figurând în indicele global al persecuției de peste zece ani, Comorele ocupă locul al 39-lea. În ciuda stabilității politice și a modernizării țării, progresia islamului radical îngrijorează pe cei 4000 de creștini din Comore, în special pe cei ce provin dintr-un fundal musulman.

* Nume de împrumut