WWL

16-12-2016. 3000 de familii creștine alungate de terorism sunt astăzi amenințate de foamete în regiunea Maiduguri, în Nigeria. Au primit ajutor de urgență care le redă curaj.

În marea majoritate, aceste familii sunt originare din împrejurimile lui Gwoza (Statul Borno), capitala califatului autoproclamat de Boko Haram. «Creștinii din această regiune sunt traumatizați, disperați. Fiind odată majoritari, acum nu mai rămâne nicio biserică în picioare, nici vreun creștin», confirmă William Naga, de la Asociația Creștină din Nigeria.

Creștinii și musulmanii moderați strămutați au fost mai întâi adunați în aceleași tabere, însă creștinii au fost discriminați. «Era mâncare pentru cei strămutați, dar ni se spunea deschis că nu era pentru noi. Atunci am creat tabere 'informale' doar pentru creștini», spune John Gwamma, responsabilul unei astfel de tabere. Dar situația umanitară din regiune s-a înrăutățit, iar condițiile de viață au devenit teribile. În timpul unei vizite în Maiduguri, colaboratorii Porți Deschise au vazut că oamenii se hrăneau cu… frunze!

Ajutorul adus de Porți Deschise în ultimele săptămâni a ajuns la timpul potrivit. 3000 de familii au primit fiecare 100kg de porumb, 50kg de fasole, patru pături și bani pentru a cumpăra ulei și săpun.

Mary Charles, o mamă, povestește: «Nu aveam nici apă potabilă nici mâncare. Dar am găsit curaj prin Biblie: este un timp de suferință și un timp de har. Mulțumesc Domnului pentru acest ajutor alimentar și pentru cei care l-au adus. Azi avem cu ce să ne hrănim copiii.»

(Poză: Tabără de refugiați creștini din Maiduguri)