WWL

14-02-2017. Deputații au ales pe 8 februarie noul președinte al țării unde creștinii sunt aproape cei mai persecutați din lume (locul 2 in lume). Este vorba despre fostul Prim ministru, Mohamed Adbullahi Farmajo, care a câștigat votul sub înaltă supraveghere.

Noul președinte va trebui să facă față multor provocări: Somalia este adâncită de mulți ani în haos și violență întreținută de clanuri, de ganguri criminale și de grupările islamice. Corupția este omniprezentă și o nouă foamete amenință țara. Trebuie să ne luăm un timp special de rugăciune pentru Somalia.
 
- Ne rugăm pentru stabilirea Împărăției lui Dumnezeu:
Somalezii sunt aproape toți musulmani. Foarte puțini Îl cunosc pe Hristos, însă mulți caută adevărul. Un creștin somalez a spus unui partener Porți Deschise: «Am prezentat o emisiune de radio creștină la doi prieteni. Au spus că au urât mesajul, dar de atunci ei ascultă radio în fiecare noapte!» Să ne rugăm ca Dumnezeu să atragă alți Somalezi la El.  

- Ne rugăm pentru protecția Bisericii somaleze:
Orice creștin identificat sau surprins citind Biblia, chiar și pe internet, este executat imediat. Extremismul islamic a milițelor Shebab este fără milă. Să ne rugăm ca Dumnezeu să vegheze asupra copiilor săi și să zidească Biserica lui ajutând-o să crească.

- Ne rugăm pentru poporul somalez:
Ne rugăm pentru cei care sunt împrăștiați în alte țări ale lumii, pentru ca ei să cunoască Evanghelia și să o transmită familiilor lor rămase în țară. Societatea somaleză este minată de violență și corupție. Ne rugăm pentru ca țara să fie liniștită și să-și regăsească stabilitatea. 
 
- Ne rugăm pentru guvern:
Ne rugăm pentru ca noul președinte să lucreze, cu susținerea comunității internaționale, la îmbunătățirea condițiilor Somalezilor, incluși fiind și creștinii care n-au nicio libertate pentru a-și exprima credința.