WWL

04-05-2017. Nu trece o zi fără să auzim despre programul nuclear al Coreei de Nord. Cu toate acestea, se vorbește mai puțin despre programul care vizează exterminarea Bisericii din țară. Convertirile se întâmplă încă printre nord-coreeni.

Tensiunile s-au înrăutățit în ultimele zile pe peninsula coreeană. Lansările de rachete balistice nord-coreene ar putea duce la sancțiuni internaționale și mai stricte. În țară, propaganda anti-creștină și anti-occidentală e în plină desfășurare.

Coreea de Nord a dezvoltat de mult timp un sistem de clase sociale numit Songbun care împarte societatea în trei grupuri: nucleul loial (28% din populație), cei indeciși (45%) și cei ostili (27%). Creștinii fac parte din clasa din urmă.

Regimul nord-coreean se teme de creștini și le declară război deschis. În afară de cultul personalității dedicat «marelui lider» Kim Jung-Un, orice manifestare a credinței este interzisă. Presiunea este de așa natură încât creștinii din Coreea de Nord își interzic să vorbească despre Dumnezeu copiilor lor. Orice pas fals înseamnă arest, detenție sau deces.

Totuși nord-coreenii se convertesc încă la Hristos. Abia după executarea unchiului său, Myoung-Hee* (foto)  a aflat că o parte din familia ei era creștină.

Păstrând acest secret, Myoung-Hee nu a fost totuși interesată de credință. Dar studiind, ea a realizat că există o altă lume diferită în afara Coreei de Nord. Ea a fugit în China pe cont propriu: «Am fost capturată de către traficanți și vândută unui  chinez.  Soacra mea, care locuia cu noi, ieșea în mod misterios. Într-o seară am urmărit-o: ea mergea la întruniri creștine!»

Myoung-Hee s-a convertit. Dorința ei? Să anunțe vestea convertirii sale familiei ei din Coreea de Nord. Dar trecerea frontierei a mers prost: ea a fost arestată și aruncată în închisoare. «Sau îmi abandonam credința, sau o puneam în acțiune. Am ținut prin credință. Într-o noapte am reușit să scap și mi-am regăsit familia. Pentru prima dată l-am lăudat pe Dumnezeu împreună!» a spus Myoung-Hee. Ea a revenit apoi în China la soțul și fiul ei. Astăzi, ei trăiesc în Coreea de Sud. Toți trei sunt creștini.

* Nume de Împrumut