WWL

11-05-2017. În Cartea Faptelor Apostolilor, creștinii s-au adunat și s-au rugat ,iar Dumnezeu a vorbit. Aceasta este ceea ce trăiesc creștinii din Tartous în Siria. Domnul le-a încredințat o lucrare în acest timp de război: și anume să își ajute aproapele.

Înainte de război, Biserica pastorului Boutros din Tartous, un oraș sirian situat pe malul Mării Mediteraneene, nu avea mai mult de 25 de membrii. Astăzi ea numără 200 de credincioși, din care 90 % sunt convertiți de curând, și ajută alți 20’000 de creștini care sunt răspândiți pe tot teritoriul Siriei. Locuitorii care nu au auzit niciodată vorbindu-se despre Isus Hristos, acum frecventează biserica. Biserica ocupă un loc central în viața societății din Tartous.

«Înaintea izbucnirii acestui conflict, ne rugam lui Dumnezeu să facă ceva măreț. Dar nu ne gândeam că aceasta va însemna un război, în care 6,3 milioane de persoane își vor părăsi casele. La  început ne întrebam ce să facem. Am fi putut să emigram, să lăsăm totul în urma noastră și să plecăm. Dar Dumnezeu ne-a cerut să acționăm. Astfel, noi am început să vizităm familiile aflate în suferință. Le-am ascultat, fără a face diferență între creștini și musulmani. De asemenea am început să lucrăm cu organizația Porți Deschise și astfel am început să îi ajutăm pe oameni», ne povestește Boutros.

În scurt timp Biserica a devenit refugiul celor ce au pierdut totul. «Am dori ca Dumnezeul care a pus în inima voastră această pace și această disponibilitate de a ne ajuta, să devină și Dumnezeul nostru», a spus una dintre mamele unei familii refugiate. Medicii care în trecut refuzau să se ocupe de refugiați, acum o fac cu bucurie, datorită dragostei și dedicării pe care au văzut-o la creștini. A-L asculta pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni (Fapte 5:29) este o onoare. «Nu există ceva mai frumos decât a vedea oameni transformați care Îl laudă pe Dumnezeu în ciuda tuturor suferințelor provocate de alți oameni», spunea  pastorul Boutros. 

În final «din partea tuturor familiilor transmitem mulțumiri organizației Porți Deschise și donatorilor săi. Va rog să transmiteți acest mesaj bisericilor din care faceți parte.»

(Foto: Fetița unei familii de refugiați originară din Alep)