WWL

20-06-2017. După tragediile care le-au lovit comunitatea, creștinii din Egipt se întreabă. Ar trebui să fie discreți sau să aducă dragostea lui Hristos  înaintea musulmanilor?

În ultimii ani, unele biserici au instalat mese pentru micul dejun în timpul Ramadanului. Musulmanii care postesc în timpul zilei apreciau această oportunitate de a mânca ultima dată înainte de răsăritul soarelui în drumul spre locul lor de muncă sau înspre școală. Dar anul acesta, după atentatele tragice care au lovit comunitatea creștină, mai multe biserici nu au fost lăsate să pregătească mesele lor din motive de securitate. Ramy* își pune întrebarea: «Ce să facem? Să ne asumăm riscuri și să întâlnim musulmani sau să rămânem închiși acasă? Dacă devenim creștini pasivi, nu facem oare strategia inamicului?»

Un grup de creștini din sud au ales îndrăzneala: «Dacă oamenii nu pot veni la masa noastră, vom merge noi la ei.» Ei au strâns bani și au pregătit 100 de pachete alimentare. Destinația: un sat îndepărtat unde, din casă în casă, fiecare familie musulmană a primit un pachet cadou. După ce și-au revenit din surpriză, au loc conversații prietenoase și jocuri cu copiii. Maged*, care a participat la distribuire, raportează cuvintele unui tată: «Câtă bunătate, deși suntem atât de diferiți! Nu am mai întâlnit atât de mult respect și dragoste niciodată.» Uneori, la cererea familiei,  grupul s-a rugat pentru o vindecare, un loc de muncă ...«Vizitând acești oameni, am simțit inima lui Dumnezeu», a adăugat Maged.
Pentru cei 10% creștini, Ramadanul este o perioadă dificilă din cauza unei mai mari discriminări. Dar este de asemenea luna în care oamenii sunt mai sensibili spiritual: oare nu este aceasta o oportunitate de a mărturisi dragostea lui Hristos?

* Nume de împrumut

(Foto: Pachetele oferite din casă în casă)