Fondată în 1955, “Open Doors” este o asociație independentă și apolitică în slujba creștinilor persecutați sau discriminați din pricina credinței lor. Ea îi ajută să persevereze în practicarea și vestirea Evangheliei în pofida împotrivirii. Acest ajutor este pentru oricare creștin, fără a face deosebire de confesiune.

De la angajamentul unui om la o lucrare internațională.

În iulie 1955, tânărul olandez Anne van der Bijl, cunoscut mai târziu ca Fratele Andrei(Frère André), călătorește pentru prima data într-o țară în spatele “Cortinei de Fier”. El ia parte la un festival al tinerilor socialiști în Polonia cu scopul de a putea vorbi cu alți tineri despre credința creștină. Vrea de asemenea să înțeleagă ce îi motivează pe acești tineri să urmeze cu atât entuziasm idealurile socialiste.

Ajuns la Varșovia, începe să caute creștini și participă la un serviciu într-o biserică. Atunci își dă seama de presiunea sub care trăiau creștinii în Polonia și încurajarea pe care o reprezintă să aibă în vizită un creștin din Europa de vest care se interesează de problemele lor. Își pune atunci această întrebare: “Ce pot să fac pentru ei?”

Răspunsul vine dintr-un text din Biblie, în Apocalipsa 3:2 “Veghează și întărește ce rămâne, care e pe moarte”.

Tot la Varșovia Fratele Andrei realizează chemarea sa de a încuraja credința celor care trăiesc într-un mediu ostil. Începând din 1957, traversează în mod regulat granițele blocului de est cu Volkswagen-ul său “Broscuță”. În bagajele sale sunt ascunse Biblii care răspund la marea lipsă a Cuvântului lui Dumnezeu în propria lor limba. Și astfel a fost pusă temelia lucrării Porți Deschise.