04-01-2022. Citind Biblia, Rafif, o tânără creștină din Irak, ajunge sa-L cunoască pe Mântuitorul pentru care a murit tatăl ei.

Rafif este pregătită pentru Crăciun. Copilul de 11 ani a decorat casa în mod festiv, nimic nu lipsește: «De Crăciun suntem veseli, râdem și, mai ales, petrecem timp cu oamenii pe care îi iubim!» Totuși, există o persoană care îi lipsește: tatăl ei. «Nu-l cunoșteam, dar în fiecare an simt că este puțin cu noi», spune Rafif.

«Îmi lipsește tatăl»

În urmă cu 11 ani, Rafif se afla în pântecele mamei sale, când tatăl ei, Raddif, a văzut o încărcătură de explozibili lângă o stație de autobuz din Mosul. «A fugit spre autobuz, a strigat și a făcut semne către șoferul autobuzului», povestește Rafif. Șoferul a oprit și, datorită gestului eroic al tatălui ei, doar un pasager a fost ucis. Raddif a plătit cu propria sa viața, iar Rafif a trebuit să crească fără dragostea tatălui ei.

Ea spune: «Mi-e dor de el, mai ales când prietenii mei spun: ‹Tatăl meu mi-ar fi făcut asta sau cealaltă›. De aceea l-am întrebat pe Dumnezeu: ‹De ce l-ai luat pe tatăl meu?›» Cursurile biblice pe care Rafif le frecventează la Centrul Speranța o ajută să găsească răspunsuri la întrebările sale.

Apropierea de Mântuitorul

Rafif explică: «În Biblie se povestește despre oameni care salvează viețile altora. Când le aud, mă gândesc: ‹Și tatăl meu a murit pentru a salva viețile altora!›»

Prin intermediul lecțiilor biblice, ea devine din ce în ce mai familiarizată cu Sfintele Scripturi. Îi oferă sprijin în momentele dificile. Biblia o ajută să se apropie de Mântuitorul Emanuel, care a venit la noi acum 2000 de ani.

«Toți copiii persecutați ar trebui să urmeze cursuri biblice, ca și mine! Ei trebuie să își cunoască rădăcinile, să știe care este adevărul și de ce suferă», spune Rafif cu o înțelepciune neobișnuită pentru vârsta ei. Apoi, adaugă la încheiere:

«Cel mai important lucru pe care l-am învățat este că Dumnezeu este întotdeauna acolo pentru mine; El nu mă părăsește niciodată!»

Rafif și împărtășește propria experiență cu aceeași înțelepciune, mai mult decât atât, spune aceste lucruri din inimă. Emanuel, Dumnezeu este cu noi, nu acesta este oare miezul mesajului de Crăciun?