31-03-2022. Leebee* nu ar fi trebuit, de fapt, să mai fie în viață. Conform opiniilor medicilor, după ce aceasta s-a otrăvit, din greșeală, cu apă murdară, era de așteptat să trăiască, cel mult, 2 luni, însă Leebee și-a încredințat viața lui Isus și a trăit o minune. Astăzi, ea îi ajută pe alți bolnavi și este o mărturie a credincioșiei lui Dumnezeu față de cei din jurul ei.

Leebee își întreținea singură cei doi copii. Pentru a-și asigura traiul, a avut diverse slujbe, până la incidentul cu apa otrăvită, care aproape că a costat-o viața. Apoi, cumnatul ei i-a vorbit despre Isus. Femeia și-a pus toată speranța în El și în puterea lui de vindecare, după care a avut parte de un miracol. Un an mai târziu, a avut o operație de apendicită. Medicii au confirmat că starea ei de sănătate ar fi trebuit să ducă, cu mult timp în urmă, la deces. Leebee răspunde la aceasta zâmbind: «Dumnezeu ne ajută cu adevărat în momentele de nevoie, când simțim că ne pierdem controlul. El nu ne dezamăgește niciodată. Bucuria mea a fost de nedescris!»

Încrederea în creștini este în creștere

În satul lui Leebee, accesul la asistență medicală este foarte limitat. Cel mai apropiat spital se află la 40 km depărtare de sat. Mulți nu au cunoștințe medicale de bază sau, pur și simplu, nu au suficienți bani pentru a cumpăra medicamente.

Așa că, la cinci ani după vindecare, pastorul i-a sugerat să participe la un curs de instruire, unde a învățat cum să folosească remediile naturale și să dobândească abilități de bază în domeniul asistenței medicale.

Datorită pregătirii sale, Leebee a reușit deja să ajute aproximativ 50 de persoane bolnave din satul ei și din satele din jur.

Acest lucru a dus la o schimbare pozitivă: creștinii sunt acum priviți diferit de către săteni. Există mai puțină hărțuire și agresiune; mulți oameni au acum încredere în Leebee și sunt bucuroși să-i ceară sfatul în probleme de sănătate.

Contracararea răului prin bine

Vindecarea lui Leebee nu a scutit-o însă de dificultăți. În primii ani după convertire, a fost amenințată de mai multe ori că va fi expulzată din sat; o dată chiar cu o macetă. Autoritățile au interogat-o de mai multe ori și au vrut să afle cine a convins-o să devină creștină, fiind singura în familia ei. A fost evitată de mulți săteni, exclusă din activitățile sociale și monitorizată. I-au furat chiar și vitele.

De când îi slujește pe săteni, Leebee a reușit, de asemenea, să transmită cunoștințele sale la peste 100 de persoane din nouă biserici de casă. Femeile îi sunt deosebit de dragi: «Speranța și visul meu este ca și alte femei să aibă aceeași șansă. [...] Sper că vor continua ceea ce am început eu.»

Ea adaugă: «Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că m-a chemat în echipa de asistență medicală. Vă mulțumim pentru această oportunitate! Ne dă speranță nu numai nouă, ci și tuturor celor care primesc ajutorul nostru.»

* Nume fictiv