19-04-2022. Recent, ofițerii de poliție au deschis focul în timpul unei slujbe religioase clandestine, ucigând câteva zeci de creștini nord-coreeni. Conform rapoartelor, membrii familiilor lor, care nu au participat la adunare, au fost urmăriți și trimiși în lagăre de muncă.

Am aflat dintr-o sursă demnă de încredere că recent a avut loc o operațiune a poliției împotriva bisericii subterane nord-coreene. Câteva zeci de creștini se adunaseră în secret. Cu puțin timp înainte de începerea slujbei, forțele de securitate au intrat forțat în încăpere, ucigându-i pe cei prezenți. Se presupune că informațiile privind locul și ora întâlnirii creștinilor au fost divulgate.

Apoi, familiile lor au fost, cel mai probabil, arestate și trimise în închisori politice - în total, peste o sută de persoane. În aceste lagăre, prizonierii sunt tratați ca niște animale: torturați, obligați la munci forțate, neavând destulă mâncare pentru a supraviețui.

O «campanie de exterminare» împotriva creștinilor care întâmpină rezistență

Creștinii din Coreea de Nord trăiesc sub amenințarea constantă de a fi descoperiți. Rugăciunea în secret, citirea Bibliei sau cântările pentru salva lui Dumnezeu îi poate trăda, fapt care poate conduce la arestare. Numai dinastia conducătoare poate fi venerată oficial, astfel credința în alt Dumnezeu este considerată o crimă politică.

În ciuda deceniilor de persecuție intensă, aproximativ 400.000 de oameni din Coreea de Nord îl urmează pe Isus, acest fapt însemnând nimic mai puțin decât un miracol. Aceștia sunt susținuți de o speranță care este mai puternică decât moartea; de asemenea, de rugăciunile Bisericii mondiale.

În 2020 și 2021, Comisia Internațională pentru Libertatea Religioasă a purtat discuții cu deținuții de odinioară, cu martori și chiar cu foștii reprezentanți ai regimului nord-coreean care au fugit din țara lor. Subiectul discuțiilor purtate este legat direct de situația membrilor grupurilor religioase. Raportul întocmit descrie în detaliu incidente, precum arestările și detențiile arbitrare, tortura și tratamentele crude, inumane și degradante, precum și negarea generală a libertății religioase. Raportul vorbește chiar despre o «campanie de exterminare a creștinilor și a instituțiilor creștine din Coreea de Nord», precum și despre «rețele de informatori care ajung până în China», de asemenea, despre execuții și «detenția prizonierilor politici în lagăre de muncă forțată».

Investigațiile Comisiei confirmă situația dramatică a creștinilor nord-coreeni, asupra căreia Porți deschise și alte organizații atrag atenția de ani de zile. În Indexul Persecuției Globale, publicat de noi, Coreea de Nord ocupă locul al doilea în topul țărilor în care creștinii sunt persecutați în modul cel mai sever pentru credința lor.

Foto: Un gardian de închisoare la granița chineză, lângă Dandong.