09-06-2022. Jashim, odinioară musulman, a fost atacat cu brutalitate de două ori, pentru că s-a hotărât să-l aleagă pe Isus. El a fost externat din spital săptămâna trecută și le cere creștinilor să se roage pentru el.

Abia a trecut un an de când Jashim Uddin (25 de ani) s-a convertit la creștinism. Acesta a fost botezat și a început să împărtășească dragostea lui Dumnezeu celor din jurul său. În felul acesta, unii dintre prietenii săi și membrii familiei sale au început să-l urmeze pe Isus. Cu toate acestea, în urmă cu trei săptămâni, credința sa contagioasă aproape că l-a costat viața.

Singur împotriva a zeci de atacatori și de trecători indiferenți

Jashim locuiește împreună cu soția sa și cei trei copii în Jhenaidah, în vestul Bangladeshului. Pe data de 14 mai, anul trecut, acesta a fost atacat, în plină zi, în fața casei sale, de membrii familiei și de cei dragi. Aceștia erau furioși, pentru că adoptase credința creștină și conducea cursuri de alfabetizare pentru adulți. Atacatorii i-au cerut să renunțe la credința sa în Isus și să accepte din nou Islam-ul. Totuși, Jashim s-a împotrivit cu fermitate: «L-am acceptat pe Iisus Hristos ca Mântuitor și Domn al vieții mele. Am dreptul de a alege și de a-mi practica credința. Nu mă puteți obliga să fac ceea ce faceți voi. Nu voi renunța la credința mea în Isus!»

Rezistența sa i-a înfuriat și mai tare pe atacatori. Au început să-l înjunghie cu obiecte ascuțite, l-au împins la pământ și l-au bătut fără discernământ. Unii îl țineau de mâini și de picioare, alții încercau să-l sugrume.

În total, între 50 și 60 de persoane au fost implicate direct în atac. De asemenea, au fost mai mulți trecători și martori întâmplători care nu s-au arătat afectați de soarta tânărului sau nu au îndrăznit să îi vină în ajutor. În mod miraculos, Jashim a scăpat de atacatori.

Batjocură și un al doilea atac

Apoi, Jashim s-a dus la pastorul său și i-a explicat cu voce tremurândă ce s-a întâmplat. Creștinii l-au dus imediat la spital.

Când s-a întors acasă, poliția îl aștepta deja acolo, pentru a clarifica incidentul. Când ofițerii de poliție au aflat că Jashim a fost atacat din cauza convertirii sale la creștinism, s-au înfuriat și ei. În loc să-l ajute sau să caute vinovații, aceștia au râs de el.

La scurt timp după ce poliția a plecat, agresorii l-au atacat din nou pe Jashim. De data aceasta, aceștia au fost mai brutali față de primul atac. În cele din urmă, l-au scos afară din casă. Bărbatul a fost grav rănit și a fost nevoit să petreacă mai multe zile în spital. Starea lui era îngrijorătoare și nu putea vorbi decât incoerent. Durerea a fost atât de puternică încât Jashim a vrut să se sinucidă. Acum se simte mai bine, dar încă suferă de dureri de cap și amețeli. La ora actuală, acesta a părăsit spitalul și se află într-un loc sigur împreună cu familia sa, întrucât și ei au fost amenințați și au fost nevoiți să fugă.

Recuperarea unui punct de sprijin și construirea unei noi speranțe

Partenerii locali ai organizației Porți deschise din Bangladesh au oferit familiei hrană timp de o lună, pentru ca aceasta să nu moară de foame. Ei se roagă, de asemenea, pentru recuperarea lui Jashim. În timpul perioadei de recuperare, Jashim și familia sa au participat la cursuri de formare a discipolilor, s-au dezvoltat spiritual și au încercat, cu ajutorul lui Dumnezeu, să-și recapete echilibrul.