16-08-2022. Geetika, mamă singură cu doi copii, vinde legume pe străzi, pentru a câștiga un venit minim pentru familia ei. A devenit creștină, după ce a găsit în Isus mângâiere și vindecare fizică. Partenerii noștri de fața locului au văzut circumstanțele în care se afla femeia și batjocura cu care aceasta se confrunta, din pricina credinței sale. I-au oferit un cărucior pentru a vinde legume, ceea ce îi va permite să ajungă la mai mulți clienți, în felul acesta putând sa faca față  cheltuielilor de întretinere.

Geetika este o femeie foarte firavă; purta un șal indian portocaliu (dupatta), în timp ce îl invita pe partenerul nostru local în casa ei mică. Singura piesă de mobilier din cameră era un pat mic. Aragazul se află pe podea, iar majoritatea ustensilelor sale erau depozitate cu grijă sub pat. Ochii ei păreau obosiți, dar avea un zâmbet luminos.

Singura întreținătoare a celor doi copii

Când partenerul de la Open Doors a întrebat-o cum se simte, ea a răspuns: «Dumnezeu a avut grijă de toate nevoile mele, nu aș putea fi mai recunoscătoare. A fost o perioadă în care m-am luptat să asigur o masă pe zi pentru mine și pentru copiii mei, dar acum Dumnezeu ne-a ridicat din nou.» Apoi adăugă: «M-am luptat cu multe probleme înainte de a deveni creștină. Soțul meu a fost alcoolic și m-a părăsit pe mine și pe copiii mei, cu ani în urmă. Am lucrat ca zilier pentru a ne întreține familia, dar a fost dificil. Ceea ce am câștigat nu a fost niciodată suficient.»

În ultimii ani, Geetika a ajuns să-L cunoască pe Isus. «Eram atât de tristă și adesea bolnavă. Apoi, unul dintre frații mei mi-a spus despre Isus. El m-a pus în legătură cu un grup de rugăciune. Am simțit o pace divină, când oamenii se rugau pentru mine și am experimentat miracole când am început să mă rog. Dumnezeu m-a binecuvântat și veniturile mele s-au îmbunătățit. Bolile mele au dispărut și ele.»

În timp ce Dumnezeu avea grijă de Geetika, aceasta a trebuit să se confrunte cu multă opoziție din partea celor din jurul ei.

Pacea care acoperă batjocura

La scurt timp după convertire, Geetika credea că a depășit deja destule provocări, pentru a trăi o viață liniștită în calitate de creștină, însă, nu, s-a întâmplat excat opusul acestui lucru. Ea trebuie să suporte în continuare criticile și batjocura altora. Cu toate acestea, pentru ea, această opoziție nu înseamnă nimic, în comparație cu viața mizerabilă pe care o ducea înainte de convertire. «Cu Isus alături de mine, sunt gata să suport orice. Știu că oamenii spun tot felul de minciuni despre creștini și despre Isus, dar nu sunt îngrijorată din această pricină. Am fost vindecată și viața mea este plină de o pace pe care nu am mai cunoscut-o niciodată», rezumă ea.

Un colac de salvare

Partenerii de la Open Doors au aflat despre situația ei prin intermediul bisericii lui Geetika. I-au oferit un cărucior de legume pe care îl poate folosi pentru a-și câștiga mai bine existența.

Acum își poate vinde legumele în diferite locuri și poate obține un venit mai bun. «Datorită ajutorului dumneavoastră, pot să le ofer mâncare sănătoasă copiilor mei. Sunt fericită, chiar dacă trebuie să muncesc din greu. La orele patru dimineața, trebuie să merg la piața de legume și să cumpăr produsele, pe care apoi le vând timp de câteva zile. Fiul meu a crescut și mă ajută la vânzări, seara. Îi sunt recunoscătoare Domnului pentru binecuvântările Sale, dar și partenerilor de la Open Doors, care ne-au sprijinit, ca să ne putem întreține singuri.»

Prin intermediul campaniei Impact India, partenerii noștri au adus speranță în situații disperate: În 2021, 730.000 de persoane din țară au beneficiat de sprijinul dumneavoastră. Numeroase vieți s-au schimbat datorită rugăciunilor și donațiilor dumneavoastră.

(Foto: Geetika cu fiul ei)