08-09-2022. Ferial și familia ei au trăit cele mai grele momente ale războiului sirian sub bombardamentele din Alep. În prezent, ei locuiesc mai departe, in nordul țării, în Latakia. Și-au recăpătat liniștea și fac parte dintr-o biserică care acționează ca Centru al Speranței care, datorită sprijinului acordat de dumneavoastră, oferă ajutor, schimbând viața multor oameni.

Ferial, în vârstă de 52 de ani, mamă a doi copii, locuia în Alep, când a izbucnit războiul în Siria. Bombele au lăsat crăpături în pereții casei ei, iar soldații au tras în membrii ai familiei sale, când aceștia se întorceau de la piață. Timp de trei luni, cei ce au rămas în viață, au supraviețuit fără apă. Apoi, s-au mutat din Alep în Latakia, pentru a fi în siguranță.

«A fost cea mai sigură regiune din Siria, însă mi-a fost frică pentru că nu aveam propria noastră casă», își amintește Ferial. 'Dumnezeu va avea grijă de noi, nu ne va abandona', a spus soțul meu.»

La umbra aripilor Lui

La început, a fost greu. «Am plâns mult și am fost foarte supărată.» S-a gândit la toate lucrurile grele prin care trecuseră: împușcături, foamete, despărțirea de soțul ei, care se mutase deja, pentru a-și găsi de lucru în afara Alepului.

Apoi, un vecin a sfătuit-o să viziteze o biserică care fusese transformată într-un Centru al Speranței de către Open Doors. Această vizită a adus un punct de cotitură în viața ei. «Au avut grijă de noi din punct de vedere spiritual și financiar», spune Ferial. «M-au motivat să îl iubesc pe Isus chiar mai mult decât înainte. Nu ne-am simțit abandonați, dimpotrivă, ne-am simțit iubiți.»

În pragul foametei

În prezent, viața de zi cu zi în Siria este mai dificilă ca niciodată - și există puțină speranță. Pastorul Edward, partenerul nostru, relatează: «Situația este mai gravă ca niciodată. Economia s-a prăbușit. Clasa de mijloc este în pragul foametei. Ne aflăm într-o situație extrem de precară și oamenii încearcă să părăsească țara. Săptămâna trecută a plecat o familie din biserica noastră. Ne-a frânt inimile.»

Cu toate acestea, Ferial și-a recăpătat speranța. Acum lucrează ca profesoară la Centrul Speranței și, de asemenea, îi învață pe copii să-L iubească pe Isus și să aibă încredere în El pentru viitor. Pentru că, într-adevăr, Ferial are încredere în Dumnezeu pentru viitorul ei. În ciuda numeroaselor crize prin care trece țara sa, ea este liniștită: «Noi spunem: Isus nu ne va părăsi. El va continua să ne însoțească și să ne binecuvânteze cu succes. Sunt convins că viitorul nostru va fi mai bun.»

Ferial știe că mulți dintre voi au contribuit la activitatea noastră în Siria și, astfel, o susțin. «Nu știu cum să răspund la acest lucru. Sunteți foarte generoși. Vă mulțumesc foarte mult! Îi mulțumesc lui Dumnezeu! El ne-a dat daruri și nu ne părăsește.»

Apoi tace pentru o clipă, respiră adânc și își șterge lacrimile.

Sprijin care schimbă vieți

În prezent, Open Doors își propune să facă din fiecare biserică locală din Siria și Irak un centru al speranței. Aceste centre vor oferi ore de rugăciune, consiliere, învățătură biblică, proiecte de subzistență. Se vor oferi, de asemenea, credite, pentru începerea anumitor afaceri și se va pune la dispoziție sprijin medical și ajutor umanitar.

(Foto: Ferial cu copiii de la Centrul Speranței)