19-01-2023. De luni de zile, în statul indian Chhattisgarh, boicotul social, persecuția și vandalismul au dus la un val de violență împotriva creștinilor.

În zilele de Crăciun, într-un climat de iarnă extrem de rece, peste 500 de creștini din aproximativ 20 de sate din Chhattisgarh, care se află în centrul estic al țării, au fost atacați. Ei au fost alungați din comunitățile lor, iar casele lor au fost distruse.

Un nou atac

Pe 2 ianuarie, după ce tocmai își îngrijiseră răniții, creștinii din această regiune au fost din nou atacați de o mulțime. Oamenii au fost complet scăpați de sub control și au avariat biserici și case. Aceștia au mers din ușă în ușă și au făcut presiuni asupra creștinilor, ca să-și părăsească casele și satul. Când a sosit poliția, nu a fost cruțat nimeni, fiind atacați chiar și ofițerii de poliție, rănind pe unul dintre ei.

Creșterea violenței

În ultimele luni, extremiștii anticreștini au hărțuit în mod constant creștinii convertiți din triburi, pentru a-i forța să se întoarcă la hinduism. La rândul lor, pastorii au fost acuzați că au convertit cu forța familiile tribale și că le-ar fi ademenit cu promisiuni false. Bisericile lor au fost vandalizate și jefuite.

«Ne sunt luate drepturile»

Creștinii locali spun că liderii naționaliști din mai multe sate sunt responsabili pentru izbucnirea violențelor: «Trăim în aceste sate de generații întregi fără nicio discriminare și ne practicăm credința în mod pașnic. Dar unii lideri îi incită pe alți săteni să ne amenințe, să ne abuzeze și să ne atace fizic, distrugând și jefuind recoltele și produsele și făcând apel la boicotul social împotriva creștinilor.»

Aceștia continuă, spunând: «Femeile și copiii noștri au devenit ținta unor comentarii obscene. Ni se iau drepturile fundamentale.»

Partenerii noștri alături de victime

Numărul exact al victimelor acestor atacuri nu este încă cunoscut. Răniții sunt în prezent tratați în spitalele din regiune. În ceea ce privește creștinii strămutați, aceștia sunt adăpostiți în stadioane deschise și în centre guvernamentale, unde nu există hrană, apă, haine sau pături. Aceste familii nu mai au nimic, deoarece totul a fost furat și distrus de extremiștii hinduși. Situația creștinilor și a bisericii din Chhattisgarh este critică în prezent. Partenerii de la Open Doors sunt alături de victime și încearcă să le ofere produse de primă necesitate, cum ar fi alimente, apă, pături și haine. În ciuda pericolului, ei încearcă să ajungă la cât mai multe persoane și să le satisfacă nevoile.

(Foto: În timpul atacului din 2 ianuarie)