07-03-2024. După când au fugit din Afganistan, Abdulla* și familia sa experimentează cum Dumnezeu îi conduce și îi folosește ca o binecuvântare pentru mulți oameni.

Abdulla* este un creștin din Afganistan. În 2021, el și familia sa au fugit din calea talibanilor în Asia Centrală, crezând că vor ajunge mai târziu în Europa. «Dar eu sunt încă aici, în Asia Centrală. M-am rugat și acum sunt sigur că Dumnezeu ne cheamă pe mine și pe familia mea să Îl slujim aici.» Ceea ce trăiește această familie este o demonstrație a puterii lui Dumnezeu și a dragostei Sale pentru poporul afgan.

O foame pentru Isus – chiar și printre musulmanii devotați

În urmă cu câteva luni, Abdullah a primit cetățenia țării din Asia Centrală în care locuiește în prezent cu familia sa (detaliile nu pot fi dezvăluite din motive de securitate). Acesta a fost un pas mare pe drumul de întoarcere la o viață normală. El speră acum că acest lucru se va întâmpla în curând și în cazul soției sale Fatima*.

Abdulla conduce un grup de casă al bisericii și lucrează printre alți refugiați afgani. De asemenea, el împărtășește Evanghelia online și publică articole creștine în limba sa maternă. El este mulțumit că atât de mulți oameni îi citesc articolele: «Primim multe telefoane», spune Abdulla, «Acum o lună, un bărbat ne-a sunat și ne-a pus o mulțime de întrebări despre Isus. S-a dovedit că venea dintr-un sat strict islamic, dar era foarte interesat să afle mai multe despre Isus. Acest om este acum pregătit să îl accepte pe Isus», spune Abdullah, care este foarte încurajat să vadă cum Dumnezeu îl folosește pentru a împărtăși dragostea sa foștilor săi compatrioți.

Iar el nu este singurul membru al familiei sale care este martor pentru Hristos în țara sa gazdă.

Copiii ca ambasadori ai Evangheliei

Pentru Abdulla, faptul că nu vrea să călătorească în Europa, contrar planurilor lor inițiale, este o chestiune de ascultare. Mulți afgani care au fugit fac tot ce pot pentru a-și construi o nouă viață în Occident: «Nu plecăm. Eu și soția mea am decis să răspundem chemării lui Dumnezeu. Putem vedea cum Dumnezeu ne binecuvântează familia.» El explică apoi ce înseamnă binecuvântarea pentru el în acest caz: «Fiul nostru cel mare, care are 12 ani, le vorbește celorlalți copii din școala sa despre Evanghelie. De asemenea, el conduce rugăciunile noastre de seară în familie de două ori pe săptămână.» Abdulla și Fatima i-au dat fiului lor această responsabilitate pentru a-l ajuta să-și aprofundeze credința și să o pună în practică.

Sprijin în îngrijirea bisericii

Recent, Abdulla a fost invitat la un curs de formare privind învățăturile false, organizat de partenerii noștri din Asia Centrală. «Acest curs de formare a fost foarte interesant și instructiv. În calitate de lider de grup de casă, aveam nevoie să aflu mai multe despre ce sunt învățăturile false și cum să mă ocup de astfel de lucruri în activitatea bisericii. Sunt foarte recunoscător pentru această invitație; am învățat multe lucruri.»

*Pseudonim