30-05-2024. Desta a pierdut totul din cauza credinței sale în Isus. Totuși, în mijlocul cenușii casei și afacerii sale, ea îi dă slavă lui Dumnezeu.

«Nu pot explica durerea și anxietatea pe care le-am simțit în acest haos», spune Desta. Această văduvă creștină de origine musulmană este un exemplu de violență pe care comunitatea ei creștină le-a suferit în luna septembrie a anului trecut în Qibet, în centrul Etiopiei. La ora actruală, casa și afacerea ei au fost distruse, dar inima ei a fost reconstruită.

Iertarea pentru a găsi vindecarea

Mai mult de 20 de case și cinci magazine au fost distruse, șase creștini au fost atacați și spitalizați... Pentru a scăpa de un atac al extremiștilor islamici, aproape 100 de credincioși au fost nevoiți să fugă, inclusiv Desta și cei patru copii ai ei. Aceștia s-au refugiat într-un oraș din apropiere și au fost găzduiți, pentru siguranță, într-o biserică locală. De-abia două luni mai târziu, după ce situația s-a calmat, aceștia s-au putut întoarce în Qibet. Desta își amintește: «A fost foarte dificil. Nimeni nu a vorbit cu noi, și nici nu ne-a salutat.» Cum ați puteți găsi pacea după o experiență de asest fel?

Desta avea nevoie urgentă de ajutor. Casa și afacerea ei fuseseră distruse, iar ea era îngrijorată că ar putea fi atacată din nou. Inima îi era grea: își făcea griji cu privire la modul în care ar putea continua să trăiască cu oamenii care o atacaseră - aceiași oameni care ar putea să o atace din nou. Nu știa cum să ierte și să depășească cele întâmplate.

În februarie, anul trecut, a fost invitată la un curs de formare la Centrul de sprijin pentru traume Porti Deschise. «Nenumărate lucruri s-au schimbat în mine», mărturisește ea. Desta explică: «Un seminar a fost despre iertare. M-am întrebat cum aș putea să-mi iert persecutorii și să trăiesc cu ei. Cu toate acestea, prin intermediul cursului, am învățat umilința și am învățat că și Isus a fost persecutat, urât și alungat.»

De la frică la laudă

Datorită seminarului, Desta a învățat să își vadă dușmanii ca pe niște prieteni și să le împărtășească Evanghelia prin cuvânt și faptă. Ea și-a învins frica și poate să-L laude pe Domnul indiferent de situație. Pacea pe care o simte nu poate veni decât de la Dumnezeu. Cu ajutorul dumneavoastră, Desta poate vedea speranța și bucuria pe care numai El o poate da:«Dorm în pace. Nu știm ce se va întâmpla a doua zi, dar Dumnezeu știe! Îl laud pe Dumnezeu pentru că mi-a întărit credința prin această încercare!»

Chiar dacă Desta a fost eliberată de ură și îngrijorare, ea continuă să trăiască în izolare și persecuție. Haideți să fim alături de Desta în rugăciune, pentru ca aceasta să poată continua să rămână puternică în credința ei.