03-06-2021. Un creștin din Arabia Saudită trebuie să fie judecat în data de 30 mai. În calitate de fost musulman, acesta este supus la tot felul de persecuții în țara sa.

În data de 30 mai, acesta va trebui să fie judecat în Arabia Saudită. Între timp, socrii lui fac tot ce pot pentru a scăpa de ginerele lor creștin.

Soția sa este ținută închisă

În data de 5 mai, anul trecut, Selma*, soția lui Khaled, a fost anunțată de familie sa cum că mama ei ar fi bolnavă, însă când a ajuns acasă la părinții ei, o aștepta o surpriză neplăcută. Selma a fost închisă și reținută împotriva voinței sale, până la noi ordine. Membrii familiei ei folosesc drept scuză faptul că soțul ei va fi trimis în curând la închisoare. Așa că acum trebuie să zăbovească o vreme la ei, fiind în același timp constrânsă să se despartă de Khaled. Acesta din urmă, încearcă să-și elibereze soția. Nu doar familia soției sale este împotriva lui, ci și propria familie îl persecută.

Acuzat de prozelitism

După ce propria familie l-a acuzat de furt, Khaled a fost achitat de instanță pe 22 aprilie. Însă acestuia îi sunt atribuite alte două infracțiuni: convertirea altora la credința creștină și complicitatea cu sora sa, care caută să fugă în străinătate, fără consimțământul soțului ei foarte violent (Sursa: MEC).

Conform legislației Arabiei Saudite, apostazia (părăsirea Islamului) este interzisă și se pedepsește cu moartea. Cu toate acestea, astfel de sentințe nu au mai fost impuse creștinilor de origine musulmană de mai mulți ani.

O țară refractară la credința creștină

Arabia Saudită este inima Islamului sunnit, una dintre țările cu atitudinea cea mai refractară fată de credința creștină și una dintre puținele țări în care clădirile bisericilor sunt interzise. În afară de Islam, nu poate fi practicată nicio altă religie în mod deschis, iar accesul la Mecca este interzis tuturor nemusulmanilor. Creștinii sunt grav persecutați de propriile lor familii și de autorități, fiind adesea amenințați cu moartea. Astfel, creștinii de origine musulmană, precum Khaled, preferă să își țină credința secretă. Arabia Saudită se află în prezent pe locul 14 în Indexul Mondial de Persecuție.

* Pseudonime

(Foto: mostră fotografică)