10-08-2023. În primăvara anului trecut, partenerii de la Porti Deschise au distribuit peste 130 de Biblii tinerilor creștini din nordul Nigeriei. Iată câteva mărturii în acest sens.

În martie 2023, partenerii noștri au distribuit peste 130 de Biblii tinerilor credincioși dintr-o biserică baptistă din nordul Nigeriei. Scopul a fost acela de a-i sprijini și încuraja pe aceștia în călătoria lor de ucenicie, de a le aprofunda înțelegerea Cuvântului lui Dumnezeu și de a le promova creșterea spirituală. Mulți dintre tinerii creștini se aflau pentru prima dată în posesia unei Biblii.

Un cadou special

Acești 130 de tineri s-au adunat pentru a primi un cadou special: propria lor Biblie.

Ei aparțin unei minorități în comunitățile lor, dar, din cauza credinței lor în Isus Hristos, se confruntă zilnic cu violență și excludere din viața socială. Slavă Domnului, acești tineri frați și surori dau dovadă de curaj și rezistență în mijlocul persecuției care ia amploare. Partenerii locali spun că ei sunt sarea și lumina comunității lor și că, prin intermediul lor, mulți oameni din jurul lor au ajuns să-L cunoască pe Isus.

Înarmați pentru a câștiga lupta

Ce bine că, în sfârșit, dețin o Biblie! spune Dorca, una dintre tinerele adepte a lui Isus: «Sunt atât de fericită că am o nouă Biblie pe care o pot numi a mea. Pentru mine, este o armă cu care pot câștiga bătălia vieții.» Ea continuă: «Cred că Biblia va avea o influență importantă asupra călătoriei mele spirituale, pentru că este fundația pe care ar trebui să ne clădim viața și să-L cunoaștem pe Dumnezeu prin propriile noastre forțe.» Și adaugă: «A fi înrădăcinat în Cuvântul lui Dumnezeu este cel mai bun mod de a trăi în această lume.»

Dorcas este foarte recunoscătoare: «Mă rog pentru toți cei care au contribuit în orice fel ca Biblia să ajungă la mine.» Și un lucru este sigur: nu va păstra acest dar doar pentru ea!

Cuvântul lui Dumnezeu....

«Voi împărtăși acest dar cu oamenii care nu au o Biblie și voi câștiga suflete pentru Hristos, pentru ca numele lui Isus să fie glorificat!», promite Dorcas.

Matthieu, un tânăr de 20 de ani, este și el fericit că a primit prima sa Biblie: «Aveam doar o singură Biblie, care era împărțită în familie, și nu puteam să o iau cu mine sau să o citesc, când voiam. Sunt atât de recunoscător lui Dumnezeu că am propria mea Biblie!» Mattheu mai spune: «Sunt convins că citirea Bibliei va aduce multe schimbări în viața mea, întrucât Cuvântul lui Dumnezeu este lumină.»

... o lumină!

Pentru Rashida, o tânără de 20 de ani, această Biblie este o rugăciune ascultată: «De fiecare dată, când văd o Biblie, încep să o citesc pentru că îmi place să citesc Biblia. » Ea continuă: «Acum sunt plină de bucurie pentru că am primit Biblia în dar!»

Rashida este fericită, pentru că știe că această Biblie o va ajuta în viața. Ea îi va servi drept ghid, pentru a ști cum ar trebui să trăiască în calitate de creștină în această lume: «Cred că mă va lumina cu privire la atâtea lucruri pe care le-am făcut în trecut și care nu erau în conformitate cu voia lui Dumnezeu.»

Ca și ceilalți beneficiari fericiți ai acestor Biblii, Rashida Îi este recunoscătoare lui Dumnezeu, dar și organizatiei Porti Deschise. Ea este foarte mulțumitoare, pentru că a fost posibil să primească acest cadou minunat.

Foto: Tineri cărora li se împart Biblii