24-08-2023. Să-i faci pe părinți să plătească pentru credința lor în Isus prin prădarea copiilor lor este o tehnică de persecuție comună în întreaga lume. Iată câteva exemple tragice care s-au întâmplat recent în Asia.

Povestea lui Robiul, în vârstă de 10 ani, un creștin din Bangladesh, este greu de înțeles. În primăvara anului trecut, băiatul se juca cu un prieten musulman, când între ei a izbucnit o ceartă. Tatăl prietenului l-a atacat cu brutalitate pe Robiul: bărbatul l-a legat pe copil de un stâlp în centrul satului și l-a bătut cu mâinile și picioarele. Apoi i-a turnat balegă de vacă în gură și l-a forțat pe băiat să o înghită. Totul s-a petrecut în fața ochilor îngroziți ai fratelui mai mic al lui Robiul.

Pretexte pentru persecuție 

Kasem, tatăl băieților, a depus o plângere la poliție, iar familia prietenului nu mai are voie să se apropie de ei. Cu toate acestea, vecinii musulmani îi sâcâie la telefon pentru a-și retrage plângerea. Robiul, între timp, zace abătut în patul său și refuză să îl părăsească. Nu vrea să mănânce sau să bea. Kasem spune: «Sătenii reacționează întotdeauna într-un mod crud față de noi, dacă au cel mai mic pretext.» El continuă: «Oamenii găsesc întotdeauna un pretext pentru a ne persecuta și tortura. Trăim în frică și panică tot timpul.»

«Societatea învață că este ilegal sau condamnabil din punct de vedere moral să fii creștin.»

La vârsta de 8 ani pedepsit prin vărsarea de apă clocotită peste el

Tot în Bangladesh, Ariful*, un crestin în vârstă de opt ani, a trăit un coșmar. Într-o zi, când părinții săi erau la serviciu, vecinii au luat cu asalt casa lui și i-au turnat apă clocotită în cap.

Apoi l-au rănit grav la cap, la față, la piept și la spate. Din fericire, alți vecini l-au dus imediat pe Ariful la un spital, unde a fost tratat timp de zece zile. Părinții au depus o plângere, dar poliția nu a arestat niciun suspect. De la acest incident, ei trebuie să muncească de două ori mai mult pentru a plăti tratamentul medical al fiului lor.

Hărțuire la școală

Nici tinerii nu sunt cruțați. Ei sunt supuși la școală la hărțuire sub forma unor batjocuri constante. În Indonezia, de exemplu, Norman (pseudonim) a fost răpit de colegii săi de clasă și dus cu forța la moschee pentru a spune rugăciunea de convertire. «Pentru ei a fost doar o glumă, însă eu experimentez acest lucru atât de des încât nu mă enervez din cauza asta», spune Norman. Reva*, pe de altă parte, chiar s-a gândit să renunțe la credința în Hristos, pentru a fi lăsată în pace. «Când vărul meu s-a convertit la islam, m-am gândit să fac același lucru. Dacă aș fi fost musulmană, viața mea ar fi fost mai ușoară. Prietenii mei nu ar mai face mișto de mine.» Din fericire, Reva a participat la o tabără de tineret unde L-a întâlnit pe Isus.

Această hărțuire la școală este adesea dublată de o altă formă de violență psihologică, potrivit unui analist specializat în Asia: 

«Societatea învață că este ilegal sau condamnabil din punct de vedere moral să fii creștin.»

Prin urmare, atunci când părinții se separă, soțul creștin pierde adesea custodia și dreptul de vizită la copii. Dar asta nu este tot. Uneori, fetele tinere sunt răpite și căsătorite cu forța cu musulmani pentru ca acestea să le accepte religia, de exemplu în Malaezia. În China și în țările învecinate, copiilor sub 18 ani, pur și simplu, nu li se permite să participe la activități religioase. Acestea sunt diferitele fațete ale suferinței inimaginabile prin care trec tinerii creștini din Asia.