21-09-2023. Fady a fost ucis în această primăvară doar pentru că era creștin, iar Mirana a fost răpită, în timp ce făcea cumpărături. Cei care i-au atacat au rămas nepedepsiți. Să ne rugăm pentru siguranța creștinilor egipteni!

Într-o dimineață de mai 2023, Fady și Mohammed mergeau, ca de obicei, spre locul de muncă undeva în Egipt. Mohammed, un extremist islamic, hotărâse să-l ucidă pe Fady, pentru că acesta credea în Isus.

O zi ca oricare alta

Mohammed începuse, de curând, să lucreze pentru companie ca șofer de buldozer. Este vorba de compania în care Fady lucra de ceva vreme ca arhitect. Părea să fie o zi ca oricare alta. Mohammed se afla pe buldozer și își făcea treaba pentru care fusese angajat. Fady se afla pe șantierul de construcții și supraveghea evoluția lucrărilor.

Dintr-o dată, Mohammed s-a întors și a condus buldozerul spre Fady. Fady a încercat să fugă și să se ascundă. Dar Mohammed a fost mai rapid: l-a urmărit și l-a doborât, apoi l-a călcat cu utilajul și s-a oprit, doar când a fost sigur că tânărul creștin era mort. 

A invocat nebunia pentru a evita închisoarea 

Pentru a-și explica crima, Mohammed a declarat poliției: «Urăsc creștinii și l-am ucis, pentru că era creștin.»

Ucigașul lui Fady a fost reținut timp de patru zile și apoi a fost dus la un spital de psihiatrie pentru tratament. A pledat pentru nebunie: Aceasta este scuza pe care extremiștii islamici din Egipt o folosesc pentru astfel de crime pentru a nu ajunge la închisoare. 

A dispărut după ce cumpărase lapte

Într-o dimineață, în jurul orelor 11.00, într-o altă parte a Egiptului, în Al Tlihat, Mirana Boutros, o tânără cu vârsta de 27 de ani, și-a lăsat cei doi copii cu mama ei și a plecat la cumpărături. După ce a cumpărat lapte, Mirana a luat autobuzul spre Tahta, unde a ajuns la ora 13.15. Apoi a dispărut și de atunci nu se mai știe nimic despre ea.

O plângere depusă în zadar 

Familia a căutat-o peste tot pe Mirana, dar fără succes. A fost depusă o plângere la poliție. Dar, așa cum se întâmplă adesea în cazul incidentelor în care sunt implicați creștini din Egipt, nu s-a depus prea mult efort sau nu a existat prea multă dorință de a investiga cazul. 

Soțul Miranei, Kyrellos Fakhry, spune cu tristețe: «Am fost o familie atât de frumoasă!»

Lui Kyrellos și celor doi copii ai lor, Jonista (doi ani) și Wana (șase ani), le este profund dor de Mirana. Membrii bisericii sale, unde Mirana preda la școala duminicală, o plâng și ei pe tânără.

Femeile și fetele creștine din Egipt sunt adesea ținta răpirilor și a convertirilor forțate de către grupările extremiste. Ceea ce i s-a întâmplat Miranei este o tristă amintire a cât de periculoasă poate fi viața de zi cu zi a femeilor creștine din Egipt, doar pentru că Îl iubesc pe Isus.