02-05-2024. Alegerile au început în India săptămâna trecută. Ele vor continua până în data de 1 iunie, având o miză importantă pentru viitorul libertății religioase și pentru minoritatea creștină indiană. Iată 10 puncte de reținut în vederea rugăciunii pentru creștinii din această țară.

Alegerile generale din 2024 vor avea un impact semnificativ asupra situației creștinilor din India. La începutul perioadei electorale, dispunem de  unele informații despre situația din această țară.

1. Aproape un miliard de alegători!
Alegerile din 2024 vor fi cele mai mari alegeri din istoria omenirii, cu 960 de milioane de alegători.

2. Un sistem parlamentar
Alegerile vor determina cine va face parte din Camera inferioară a Parlamentului sau «Camera Poporului». Există 543 de locuri, iar primul-ministru va fi numit de parlamentarii aleși.

3. Alegerile durează mult timp
Din cauza numărului mare de alegători și a dimensiunii enorme a Indiei, alegerile vor dura aproape șase săptămâni, de la 19 aprilie la 1 iunie.

4. Principalii competitori...
... sunt Partidul Bharatiya Janata (BJP, naționalist hindus, aflat la putere) și Congresul Național Indian (INC, centrist). Aceste două partide politice principale vor constitui ținta alegerilor.

5. Implicații importante
Deoarece partidul aflat la putere în India este puternic asociat cu naționalismul hindus, o altă victorie ar putea înrăutăți situația creștinilor. Priya Sharma (alias), partener al organizației Porti Deschise din India, precizează: 

«Dacă actualul guvern rămâne la putere, există pericolul ca India să se transforme într-un stat hindus, total intolerant față de creștini.»

6. O tendință periculoasă
Din 2014, India a urcat de pe locul 28 pe locul 11 în Indexul global al Persecuției. În ultimii zece ani, extremiștii hinduși au amenințat să elimine creștinismul. Discursul de ură, însoțit de amenințări, au fost rostite în mod deschis. Pastori și credincioși au fost atacați și uciși cu impunitate în plină zi.

7. Problema legilor anti-conversie
Legile împotriva convertirii există în 11 din cele 28 de state indiene. Acestea interzic convertirea forțată de la o religie la alta. În realitate, însă, ele sunt folosite de grupuri extremiste hinduse, pentru a-i acuza pe pastori că îi forțează pe hinduși, în special pe persoanele vulnerabile, să se convertească la creștinism. 

8. Riscurile unei legi naționale împotriva convertirii
Legile anti-conversie erau deja în vigoare în șase state înainte ca BJP să ajungă la putere. Cu toate acestea, de când acesta și-a format guvernul, legi sau proiecte de lege anti-conversie au fost promovate în alte cinci state. Dacă BJP câștigă alegerile, este foarte probabil ca o lege anti-conversie să fie introdusă la nivel național.

9. Consecințe devastatoare
Începând cu 2023, peste 2300 de pastori și credincioși au fost acuzați pe nedrept, arestați și/sau încarcerați pentru presupuse convertiri forțate. Dacă se va adopta o lege națională, un număr mai mare de creștini ar putea fi torturați, atacați, uciși și convertiți cu forța la hinduism.

10. Creștinii au încredere în Dumnezeu
Biserica indiană este în creștere, în ciuda persecuției, iar credincioșii organizează întâlniri de rugăciune și post în unitate pentru a aduce la putere un guvern mai corect din punct de vedere moral. Haideți să ne alăturăm lor în rugăciune!