O famile din Palu primește ajutor de urgență

31-01-2019. În data de 16.1.2019, Organizația Porți Deschise a publicat Indexul persecuției globale 2019. Aici nu este vorba doar de o listă de 50 de țări. Sunt, de asemenea, tematizate multe provocări, care necesită rugăciunile noastre.

Indexul conține lista celor 50 de țări, în care este cel mai periculos să fii creștin. Ce ne spune, de fapt, acest clasament? De ce este așa de importantă rugăciunea? 

Evanghelia deranjează! Acolo unde este propovăduită, există opresiune. Fie că este vorba de țările dominate de o religie (5. Pakistan, 10. India)  sau de o ideologie (1. Coreea de Nord, 27. China), persecuția merge mână în mâna cu propovăduirea Evangheliei, căci Dumnezeu este în aceste țări la lucru.

Presiunea și persecuția este exercitată asupra creștinilor din partea societății și se ajunge la opresiune din partea statului, pentru că aceștia nu vor să urmeze o ideologie sau o religie impusă, ci doar credința lor.

Conform sondajului efectuat de Organizația Porți deschise, cel puțin 245 de milioane de creștini la nivel global suferă din cauza  opresiunii «puternice» până la una dusă la «extremă». Aceasta înseamnă, că 1 creștin din 9 experimentează discriminarea și persecuția, din cauza credinței.

În China (de pe locul 43 a avansat pe locul 27 în Index), libertatea religioasă este înăbușită de către controale insistente, precum și de către naționalismul religios. Prin aceasta, țara reprezintă un exemplu excelent de oprimare crescândă a libertății religioase printr-un regim constant represiv.

În ceea ce privește cultul de personalitate și controlul exercitat asupra cetățenilor, Coreea de Nord (1) rămâne în continuare fără precedent. Aproximativ 50’000 până 70’000 de creștini sunt nevoiți să sufere din cauza persecuției si a celor mai aspre munci forțate.

La fel și în India (10), Guvernul promovează agenda religios-naționalistă. Partidul de guvernământ hinduist-naționalist BJP, la fel și autoritățile competente, permit acțiunile violente ale grupărilor extremiste și atacurile în masă împotriva creștinilor și a bisericilor.

După pierderea teritoriilor în Estul Apropiat, soldații IS și alți militanți islamiști au acaparat și alte țări în sfera lor de influență, astfel câștigând progresiv teren în țările din Asia și în Africa, în Sudul Saharei.

Cazul lui Asia Bibi arată clar ce ură imensă le este atribuită creștinilor într-o societate îndoctrinată religios, nu doar în Pakistan (5).

Mesajele și mărturiile creștinilor, care trăiesc în locurile cele mai întunecate ale lumii, au ajuns până la noi. Indexul ne ajută să ne asumăm responsabilitatea prin rugăciune și prin acțiune pentru frații noștri prigoniți.

Exemplul creștinilor prigoniți ne stimulează în credința noastră. Bahia*, o creștină de 22 de ani din India, ne încurajează: «Nu aveți teamă de persecuție. Este pate a vieții creștine, și este un privilegiu.»

*Pseudonim